Vinnare 2016!

2016  

Nu har vi kommit fram till vår nionde och sista kategori av vinnare 2016, Årets Prestation. Att var bäst när det gäller, att lyckas formtoppa både mentalt & fysiskt – kanske bland det svåraste som finns för en löpare. Den som vann titeln årets prestation lyckades på ett magiskt sätt men just det, en prestation som gick rakt in alla löpares hjärta. Ni som fortsatt inte är medlemmar och läser Spring får här intervjun med Lovisa Lindh.

Lovisa är en 25-årig tjej från Kungälv som under 2016 gav oss ett antal otroliga upplevelser. Hon har sakta men säkert under flera år tagit sig närmare världseliten och under första halvan av 2016 var hon flera gånger ruskigt nära att knäcka den magiska 2-minutersgränsen på 800 meter, bland annat på EM där hon blev trea med fina 2.00,37. Lovisa hade sparat det där sista krutet för att vara som bäst när det verkligen gällde – på OS i Rio blev hon Sveriges nya kvinnliga medeldistansstjärna. Två gånger under 2 minuter och det snabbaste av dessa lopp i semifinalen, där hon sprang på 1.59,41. Prestationen gav henne en överlägsen seger i omröstningen om årets prestation.

Berätta om de magiska dagarna i Rio!

– Rio och OS var verkligen helt fantastiskt. Att få uppleva sitt första OS och dessutom prestera som allra bäst just då var verkligen magiskt! Hela resan med förberedelser på lägret inför OS, veckorna på plats i OS-byn och minuterna inne på tävlingsarenan är något jag sent kommer att glömma.

Vad är det som driver dig?

– Jag är nyfiken på att se hur långt jag kan nå och just nu är det att prestera bra på VM nästa sommar samt det svenska rekordet på 800 m som är mina största drivkrafter.

Vad är ambitionen 2017?

– Till att börja med kommer jag att göra en ganska kort inomhussäsong med EM som avslutning. Därefter är det fullt fokus mot sommaren och som sagt VM i London som det stora målet.

Någon vision/dröm på längre sikt?

– OS gav enorm mersmak och är någonting jag gärna vill uppleva minst en gång till!

Vi lyfter på hatten för en enastående prestation och tackar för underhållningen under 2016.

Övriga nominerade i kategorin var David Nilsson med sitt fantastiska Lidingölopp, 1.38.45, och Maria Jansson med prestationen på EM i 24-timmarslöpning, guld och nytt Europarekord, 250 647 meter.

 

Med detta har ni fått de framröstade segrarna 2016, ca 15 000 röster har påverkat resultat.

Summering:

Årets ungdom/junior: Sara Christiansson

Årets veteran: Anders Dahl

Årets kvinnliga löpare: Lisa Ring

Årets manliga löpare: Mikael Ekvall!

Årets eldsjäl: Thomas Svanström

Årets ledare: Miranda Kvist

Årets klubb: IK Nocout.se

Årets lopp: Lidingöloppet

Årets Prestation: Lovisa Lindh

 

Är du inte medlem ännu? Vårt magasin innehåller oftast 148 sidor laddade med läsning om löpning. Gillar ni Lovisa Lindh så kan jag berättat att idag gör vi 24 timmars jobbet om just henne, så i näst Spring får ni veta allt om denna stjärna: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

 Dela på Facebook