160 svenskar springer maran i Frankfurt

0
76

Kl.10:00 på söndag går starten till Tysklands näst störta maraton, Frankfurt marathon. Uppskattningsvis 25 000 löpare ska då springa de 42 195 meterna genom gatorna i Frankfurt. Det är en snabb bana där Wilson Kipsang 2011 sprang på 2.03.42.

Sverige är enligt startlistan representerade av hela 160 löpare, vid en snabb titt så ser jag tre killar som kommer slås om titeln bästa svensk, Markus Åberg, Björn Hammar och Tony Hatefnejad. Tony har haft skadeproblem sista veckorna, vi får se om det blir någon start. Tittar vi på den svenska årsstatistiken så har 13 grabbar varit under 2:30 i år, en nivå som dessa löpare definitivt har. Fred var sist in på listan efter Växjö och ligger på sjunde plats med sina 2.26,30, ska vi gissa att någon av dessa tre landar i de regionerna?

På tjejsidan så hittar jag två tjejer men kapacitet på sub 3 timmar, Petra Skiöld och Elmina Saksi. I årsstatistiken har vi 21 tjejer som sprungit under 3 timmar, visst blir det två till på söndag.. Även om Elmina har sagt att hon vill vänta till nästa år :)

Det var en snabb koll, kanske har jag missat någon… Ska bli spännande!

Spring önskar er alla lycka till.

Följ maran här: https://www.frankfurt-marathon.com/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här