2020 års vinnare!

0
509

För sjätte året i rad utser Spring vinnare i nio olika kategorier. Under slutet av 2020 fick vi in en del nominerade till våra nio olika kategorier. Efter en del huvudbry valde vi ut tre nominerade i varje kategori; bara att hamna som en av de nominerade är alltså en stor prestation. I tre av kategorierna var det så tydligt vem som skulle vinna att vi hoppade över omröstningen, dels en effekt av fantastiska prestationer, dels på grund av pandemin som begränsat tävlandet. Att segra är beviset på att man verkligen imponerat på alla löpare i Sverige. Engagemanget har varit stort, när röstningen avslutades hade cirka 10 000 röster inkommit. Det gör dessa priser – löparnas priser – till något av de finaste man kan vinna.

Resultatet publiceras i #1 varje år, i år lägger vi även ut det på sajten med jämna mellanrum. Först ut blir årets ungdom/junior. Vinnaren kommer vara huvudperson i #2 2021 som du kan prenumerera på genom https://spring.prenservice.se

Vinnaren blev Alice Magnell Millán de la Oliva

Hur känns det att bli framröstad som Årets ungdom?

– Väldigt kul att få en utmärkelse som detta, att hårt arbete och bra träning ger en belöning.

Vad är ditt bästa idrottsminne från 2020?

– Det är två prestationer som sticker ut, den största är att jag fick representera Sverige för första gången. Att vara med på Finnkampen var otroligt inspirerande. Sedan att vara med på senior-SM och dessutom få med sig en bronsmedalj, det känns också stort.

Hur tränar du inför 2021, några ändringar?

– Ja, vi har ökat volymen. I fjol tränade jag cirka 25 kilometer i veckan, nu har vi gått upp till 40 kilometer i veckan. Det blir oftast fyra pass i veckan, både distans och intervaller. Sedan har jag börjat spela fotboll igen, spelar två gånger i veckan.

 Kan du förklara dina otroliga resultat?

– Jag har väl en del talang och sedan är det bra träning. Min pappa tänker långsiktigt, stressar inte utan vi förflyttar nivån successivt.

Vad ser du mest fram emot under 2021?

– Jag vill förbättra mina tider på 800 och 1 500 meter, sedan gärna testa lite längre också typ 3 000 meter. Den tävling jag ser mest fram mot är ungdoms-EM i Italien.

Vad är det som driver dig?

– Långsiktigt är det att ta en medalj på ett OS eller ett VM, gärna ett guld.

 

 Vill du köpa gamla nummer av Spring, digitalt eller i print så finns de på https://springlfa.se/shop/

Alice Magnell Millán, Eskilstuna FI, 1500 meter, SM-brons

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här