2020 års vinnare

0
555

Vi fortsätter med kategorin årets kvinnliga löpare där vinnaren blev Carolina Wikström.

Årets kvinnliga löpare, hur känns det? 

– Det känns jättekul!

Allt verkar gå som på räls, stämmer det

– Med facit i hand är jag väldigt nöjd med vad jag presterat i löpningen 2020, men som de flesta har jag så klart haft perioder med motgångar. Det har funnits tävlingar som inte gått som jag velat och perioder där träningen gått sämre. Det har även hänt mycket privat med flytt till ny stad, nytt jobb, covid-19 etcetera. Men att hitta motivationen när kroppen inte har svarat eller tävlingar har ställts in har nog gjort att jag utvecklats mer än när allt gått på räls.

Reagerar löpare som du möter när du tränar numera, känner du dig mer offentlig nu? 

– Nej, det är inget jag har tänkt på.

Vilken prestation under året ser du som din största eller överraskade dig mest? 

– Den prestation som betydde mest var sub 2.27 i Valencia Marathon men den som var mest överraskande var nog när jag sprang 5 000 meter på 15.42,19. Att springa så ”kort” och dessutom på bana var nytt för mig och jag hade därför inte speciellt höga förväntningar.

Vad är ambitionerna under 2021? 

– Jag hoppas bli uttagen till OS och dedikerar våren till att förbereda mig för det.

På längre sikt? 

– Det finns massor av tävlingar jag vill springa och jag hoppas kunna utvecklas på allt från 5 000 meter till maraton. På längre sikt vore det häftigt att nå en nivå där man kan konkurrera mot världseliten.

Årets kvinnliga löpare 2020 enligt Springs läsare, Carolina Wikström

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här