Årets första nummer är här!

0
67

Spring 1-2016

Vi tjuvstartar 2016 med nästa års första nummer av Spring!  Vi åkte till Lidingö och tränade med Mattias Sunneborn.

24 timmar: Mattias Sunneborn – ”Om folk hade vetat detta hade de tränat helt annorlunda”

Mattiassunneborn
Foto: Emma Shevtzoff

Vid 45 års ålder ser Mattias Sunneborn ingen anledning att sväva på målet. ”Jag siktar på att slå tio världsrekord nästa år”, säger den allsidige atleten som delar med sig av sina träningshemligheter när Spring träffar honom på hemmaplan.

Petra Möter: Charlotte Karlsson – ”Tränarna varnade oss för att äta godis”

charlottekarlsson
Foto: Johanna Ankarcrona

Efter att ha fått sin löplust dödad på gymnasiet dröjde det några år innan Charlotte Karlsson återfann glädjen i sporten. 2012 blev hon lycklig vinnare av SM i maraton och tidigare i år sprang hon VM på sträckan. Petra Månström har träffat en fighter och inspiratör som på ett imponerande sätt kämpat sig igenom dryga skadeperioder, tunga motivationsdippar och privata motgångar.

Träning: Ny löparglädje med reflexer

reflexlöpning

När skymningen faller tidigt och dygnets ljusa timmar begränsas till några få mitt på dagen är det lätt att frestas att bara springa på upplysta asfaltsvägar eller trista motionsspår. Men med en pannlampa, en häftapparat och några reflexer kan vi möta mörkret med glädje. Spring tipsar om hur du gör din egen reflexbana och kommer ut i skogen – i totalmörker.

Spring testar: Nytt ljus på pannlampor

pannlampstest

Under årets mörkaste månader står pannlampor i fokus. Springs testpatrull har testat sex olika pannlampor och tänder till lite extra på den ljusstarkaste modellen.

Pulsen på: Pina och passion

mariajansson
Foto: Björn Dahlgren

Underbart är långt. För Maria Jansson är en mara rena sprinterloppet. Hon är Europas bästa 24-timmarslöpare, och dygnslånga ansträngningar kräver sin kvinna. Det började för sju år sedan. På andra sidan Galgberget väntade de stora utmaningarna.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här