David Nilsson avslutade året på bästa sätt

  0
  60

  28-åriga David Nilsson, Högby IF, avslutade 2015 på ett fantastiskt bra sätt när han sprang i mål på en meriterande åttondeplats i San Silvestre Vallecana i Madrid med tiden 29.22 på de tio kilometerna.

  David Nilsson 7
  David Nilsson svarade för en storstilad insats i Madrid på nyårsafton. Arkivbild: Mikael Grip

  Sylvesterloppet i Madrid är en klassiker som arrangerats sedan 1964. Loppet drar alltid till sig många världslöpare och så var fallet även nu.
  Mike Kigen, Kenya, och Marvin Blanco, Venezuela, satt fart på tillställningen från start och avverkade första kilometern på 2.40. Blanco blev direkt påverkad av den höga utgångsfarten och började tappa mot urstarka Kigen som passerade halvvägs på 13.30. I det läget var han 50 sekunder före en jagande grupp där bland andra USA:s hinderlöpare Evan Jager höll sig i bakgrunden. Även David Nilsson var med i klungan och passerade halva distansen på 14.21. En brutal öppning för David som i det läget var en sekund före Jager.
  Kigen stormade fram till en överlägsen segern på Ray Vallecanos hemmastadion med 27.35, den fjärde snabbaste segertiden i loppets historia.
  Om andraplatsen blev det en tuff fight mellan Jager och spanjoren Ilias Fifa. Jager noterade till sist 28.54 som tvåa, två sekunder före Fifa på tredjeplats.
  David Nilsson gjorde en storstilad insats genom att prestera 29.22 vilket gav en åttondeplats i den tuffa konkurrensen. 29.22 är inte långt ifrån David personliga rekord på bana som lyder 29.06.
  Det svenska rekordet på tio kilometer landsväg innehas av Mustafa Mohamed från Manchester 2008 då han sprang på 28.12.
  David som den 9 januari får möta bland annat Mo Farah i ett terränglopp i Edinburgh i en kamp mellan ett europeiskt, brittiskt och amerikanskt lag har en framgångsrik höst/vinter med en tiondeplats vid terräng-EM som en given höjdpunkt.

  ezekiel-kemboi
  Ezekiel Kemboi fick ge sig mot David Nilsson med en minut och 14 sekunder.

  I Sylvesterloppet i Madrid besegrade David en världslöpare som Ezekiel Kemboi, Kenya, som slutade på 21:a plats. Kemboi satsar på sitt tredje OS-guld på 3 000 meter hinder i Rio och har också fyra raka VM-guld på distansen. En annan skalp som David grejade var Manuel Olmeda, Spanien, som vunnit brons på EM 1 500 meter och har ett personligt rekord på 3.34. Han slutade på 28:e plats inte långt före Fredrik Uhrbom, Spårvägens FK, som hade 31.22 på 33:e plats. Damklassen vanns av Linet Masai, Kenya, med 31.38 närmast före Calvin Clemence, Frankrike, 32.41 och polskan Iwana Lewandowska 32.53.
  San Silvestre Vallecana är också ett lopp för den stora massan med cirka 40 000 deltagare.

  Resultat, San Silvestre Vallecana:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här