0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Kajsa Berg vann Jubileumsloppet

Kajsa Berg vann Jubileumsloppet

Nya Jubileumsloppet i Enhörna utanför Södertälje är här för att stanna.

Kajsa Berg, Enhörna IF, vann första upplagan av Jubileumsloppet.

– Feedbacken från deltagarna har varit fantastiskt och vi har redan bestämt oss för att göra tävlingen till en tradition. Nästa år ska vi satsa lite mer på marknadsföring kring tävlingen och se till att få hit fler elitlöpare på såväl dam- som herrsidan, säger Henrik Kvarnlöt, från arrangörsklubben som firar 90 år 2018.

I 21 graders värme och växlande molnighet hade cirka 100 deltagare samlats för att springa halvmara och kvartsmara i Enhörna på lördagen.

Mirza Nalic, Ärla IF, segrade i Jubileumsloppet.

Herrklassen vanns av Mirza Nalic, Ärla IF, med 1.17.02. Fredrik Berglund, Enhörna IF,
kom på andraplats med 1.21.08. Strax före den sjuttonårige lagkamraten Viktor Zackrisson som aldrig förr tävlat på distans längre än kvartsmara.
I damklassen gjorde ultrastjärnan Kajsa Berg, med bland annat två VM-silver på 100 kilometer på meritlistan, sin första start för ”getinglinnet” och vann med 1.25.47.

Kajsa var åtta sekunder före Sara Ladstedt, från Nykvarn, som förbättrade sitt personbästa, som hon satte i Göteborgsvarvet tidigare i år. Kajsa var överlag nöjd med sitt första lopp sedan hösten 2016, men hade velat springa någon minut snabbare. Känslan i kroppen var dock fin och Kajsa är glad att vara tillbaka i tävlingssammanhang.

– Som en del i förstapriset fick vinnarna en stor kylbox med hjort- och vildsvinskött från lokala jägare i byn. Ett pris värdigt ett bra ”bonnalopp” som detta, berättar Henrik Kvarnlöt med ett skratt.
Arrangören är mycket  nöjd med tävlingen som lockade mycket publik då banan var dragen genom de centrala delarna i Enhörna, vilket tidigare inte skett i lopp arrangerade av EIF.

Resultat, Jubileumsloppet: 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,657FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

”Fint att få uppleva flytet några sekunder”

0
Nyligen var jag på Stockholms Stadion för reportage med långlöparraketen Carolina Wikström. Förnuftet sa en sak, men som vanligt kunde jag inte hålla mig...

Racerapport MLM Maraton

November drain

60 minuter glädje…

Träning på tv

- Annons-

PODCAST

X
X