Allt om vårt jubileumsnummer!

0
29

Springs jubileumsnummer sänds inom kort på tryck och vecka 7 landar Springs tionde utgåva hos alla prenumeranter. Är du inte prenumerant så har du till den 6 februari på dig att hoppa på. Det är som vanligt ett fullspäckat nummer, denna gången på 164 sidor.

Vi har gjort totalt 21 olika 24-timmars reportage i Springs totala historia, alla med svenska löpare. Nummer 22 blir unikt, vi träffar nu Sondre Moen från Norge, den snabbaste vita maratonlöparen genom tiderna efter sina 2.05.48 i december. Sondre har gett ett fåtal intervjuer, en av dessa är med Spring och vi får ta del av vad som krävs för att nå hans tider, otroligt inspirerande.  Ett smakprov…

Efter 30km i 3min/km tempo så växlade Sondre och sprang fjärde milen på 29.15. Jag frågade honom, var du inte rädd att gå i väggen? Nej – att springa i det tempot är som jogg, det är mycket tuffare att springa ett millopp på sub 28 minuter….

Vi har som vanligt en massa annat läsvärt från löpningens underbara värld. En världsstjärna som dyker upp i flera olika sammanhang är Ida Nilsson, det största är ett 16 sidigt reportage där Petra Månström tar pulsen på henne. Vi får insikt i hennes karriär, hur hon tränar, vad som driver henne, hennes framtida utmaningar, med mera. Ida segrade även i Trail Running Sweden awards och vem vet, kanske blev hon även Sveriges kvinnliga löpare framröstad av Spring läsare? Svaret får ni Spring…

Jacob Zocherman som i nummer 6 2017 skrev den fängslade storyn om Svart Tsunami har nu bytt arena och följer några löpare som springer 6 timmar i Växjös tipshall, ett fascinerande jobb om kriget med både muskler och hjärna under ett ultralopp.

Mer ultra blir det i form av en tävlingsrapport från Sandsjöbacka Trail på Västkusten. Gunilla Kidmark var där och kämpade från starten vid Tjolöholms slott i riktning mot Slottskogsvallen i Göteborg. Ta del av hennes upplevelse.

Vill du ha ännu mer ultra och trail så har vi vårt ultraavsnitt signerat Annika Nilrud. I denna utgåva får vi träffa Therese Johansson som gör debut som utralöpare, detta genom att ge sig på Sätlia Trail 80km, ingen dålig premiär. Trasiga skor, blötta fötter och ganska utpumpad, men i mål kommer hon.

Gillar ni siffror och tider så bjuder vi på orgie i tider, alla de bästa tiderna på 800 meter upp till maraton i alla klasser från seniorer till de äldsta veteranerna, det blir 12 sidor nörderi. Men också 12 sidor inspiration – för visst är det intressant att förstå varför Karin Schön snart 56 år gammal springer maraton på låga 3 timmar? Eller varför Conny Wass från Åmål gör milen på under 33 minuter, han är ju trots allt 40 år…

Årets veteran är en av Springs nio kategorier där våra läsare har röstat fram, årets manliga, kvinnliga, ungdom, prestation, lopp, ledare, eldsjäl och klubb. Vi kan väl avslöja en vinnare redan nu, årets ledare – Lisa Beskow och Linus Holmsäter i TSM Running. Dem och övriga vinnare får ni läsa om i magasinet.

Vårt matreportage handlar denna gång om maten bakom resultatet. En intressant mening som många kanske bör fundera på: ” – Träningen är inte slut när du säger tack och hej till tränare och klubbkompisar. Den är slut när man har ätit sitt återhämtningsmål, som kan vara en smoothie eller en proteinshake. Först då får man den effekt av träningen som man önskar.

 Utgåvans friidrottare är Klara Bodinson som under två år gått en kamp mot olika skador, positiv och fokuserad och förhoppningsvis snart tillbaka som en vinnare på löparbanorna.

Är ni nyfikna på andra löpare så kommer det vara reportage om Anders Rydell, Kenenisa Bekele, Håkan Eriksson, fd elitorienterare som nu krossar rekord i löpningens klass M55, Gunnar Durén och Johan Larsson som var snabbast på nyårsafton. Det blir som vanligt några sidor tävlingsrapporter och några krönikor, bland annat av den legendariska coachen Willy Berggren. Säsongstipsen handlar om fart och variation och Erik tipsar om hur man jobbar mentalt för att komma tillbaka efter en skada.

Vill du läsa detta jubileumsnummer och resten av 2018 års utgåvor, bli prenumerant nu. Att läsa Spring borgar i princip för utveckling av din löpning. Du får cirka 1000 sidor läsning per år om det bästa som finns, detta bara för 379:- Tveka inte, bli prenumerant nu: https://spring.prenservice.se/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här