0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Aktuellt Årets förening, Lidköpings VSK

Årets förening, Lidköpings VSK

Vi fortsätter vår presentation av årets prestationer som är presenterade i senaste Spring. Det är tredje året i rad som Springs läsare har utsett vinnare i våra nio olika kategorier. Över 14 000 röster ligger bakom resultatet, så detta är verkligen löparnas priser. Idag är det årets förening Lidköpings VSK segrade.

Vinst igen!

2016 blev en av ledarna i Lidköpings VSK, Thomas Svanström, Årets eldsjäl. I år följer klubben upp det med att bli framröstad som Årets klubb. Jag får tag på Henrik Johansson som är ordförande och den som tillsammans med Thomas drar ett tungt lass i att driva klubben framåt.

Lidköpings VSK segrade igen. Foto: privat

Berätta lite om klubben!

– Lidköpings Vintersportklubb, VSK, bildades 1931. Från början med orientering och skidåkning men sedan 7 år även löpning. Vi har en egen motionsgård som heter Rådåsgården och det är där den mesta av verksamheten utgår från. Innan vi drog i gång vår satsning på löpningen var vi 400 medlemmar totalt, nu är vi 1 300, detta i en stad med cirka 40 000 invånare.

Vad är ert framgångsrecept?

– Vi satsar på att vara en klubb för alla, de som kommer är mellan 7 och 78 år och tränar tillsammans. Vi har en Facebookgrupp där vi informerar om passen, men i övrigt har marknadsföringen varit uteslutande mun till mun. Våra måndagsträningar är störst med oftast över 200 personer som kommer. Vi har 5, 6 olika grupper beroende på nivå, varje grupp har två ledare. Passet genomförs och vi samlas åter och bjuder på sportdryck. Enkelt men effektivt och naturligtvis finns ett behov av ledare till de olika grupperna. Jag tror att man trivs med upplägget, det är både tryggt och kul att träna i grupp. 60–65 procent av dem som kommer är tjejer och många av dem hade kanske inte vågat springa ensamma i skogen.

– Vi har även träningar på onsdagar, distans i olika tempo och längder och sedan trail på lördagar. Här är det dock bara cirka 50 personer på dessa pass. Sedan har vi regelbundna föreläsningar på kursgården, vi reser varje år på en tävlingsresa. Det är många delar som skapar en familjär förening.

Vad var bäst 2017?

– Att löparna fortsätter komma är ett kvitto på att det vi gör uppskattas, det är underbart att se varje måndag. Vid omstarten efter julen så hade vi 150 personer på plats den 8 januari, det är härligt. Sedan att bli framröstad som Sveriges bästa klubb, naturligtvis.

Ambitioner 2018?

– Vi kör vidare med vårt koncept, det är viktigt att de som kommer känner sig trygga i upplägget. Men vi kommer att addera lite nyheter, som trailtävling och en backtävling. Vi kommer även att ha ett träningsläger under en helg som kommer att vara öppet för alla i hela Sverige, så alla är välkomna att träna i Lidköping under en helg.

  • Övriga nominerade i kategorin var Eskilstuna FI och Högby IF.

Tveka inte, gör som många av dina medtävlande, ge dig själv din bästa investering på löpningen 2018, bli prenumerant. Vill du vara med ett helt år, klicka in här: https://spring.prenservice.se/ Nästa utgåva kommer i mitten av april, var med då…

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Föregående artikelIVEM I Madrid har startat
Nästa artikelNy medalj i Madrid

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång..

0
Nytt nummer på väg in i tryckpressen, du kan få det i brevlådan... Mycket läsning, mycket inspiration och äventyr... ta chansen..

FÖLJ OSS

8,662FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Träning på tv

0
Det blev inget terräng-SM. Känning i vaden. Gick inte att Wim Hof-meditera bort. Funderade in i det sista på att chans-starta men tydligen har...

Lopp, flås och kallduschar

En helg att minnas….

- Annons-

PODCAST

X
X