Årets ledare 2021

0
334

Idag hyllar vi Johanna Bäcklund som blev framröstad till Årets Ledare 2021

Nomineringen löd så här:

Johanna är elitlöparen som samtidigt motiverar tusentals löpare varje vecka genom att ansvara för Runacademys löpargrupper, planera passen och stötta alla ledare.

Vem är ledaren Johanna Bäcklund?
– Jag började på Runacademy hösten 2014, då som ledare på Södermalm i Stockholm. I januari 2015 började jag på huvudkontoret tillsammans med Petra. Jag är främst med på Liljeholmen som ledare för våra runt 200 deltagare där. Men annars jobbar jag mycket mot alla våra 700 ledare ute i landet där jag presenterar passen för våra deltagare varje vecka och hjälper och stöttar dem att leda sina grupper. Jag är utbildad idrottslärare och för mig som ledare är tydlighet, inspiration och struktur viktigt och jag vill att våra deltagare ska få ut maximalt av varje pass.

Berätta om klubbens träningar!
– Vi jobbar terminsvis med 15 pass per vår respektive höst. Vi har olika syften med alla pass och vill att man ska lära sig hur man kan variera löpträningen för att man ska utvecklas, men också för att göra löpningen roligare. Vi brinner för gemenskap, inspiration och kunskap och hos oss är alla välkomna: från de som vill komma i gång med löpningen till de som är mer vana löpare. Vi anpassar träningarna efter alla nivåer.

Vilken är din roll?

– Jag är projektansvarig för våra löpargrupper och har yttersta ansvaret för att allt ska fungera optimalt på våra pass.

Vad gör dig till en bra ledare?
– Jag tror min tydlighet är det som genomsyrar mitt ledarskap mest, jag vill genom ett tydligt ledarskap peppa och inspirera alla.

Vad var bäst 2021?
– Vårens löpargrupper då vi hade över 7 000 personer som sprang med oss på våra 88 orter, vilket var rekord på många sätt – och detta mitt uppe i en pågående pandemi. Jag är stolt över att vi fick till det så bra på alla våra orter trots ansträngda situationer i och med pandemin. Detta tack vare våra grymma platschefer och ledare ute i landet!

 Vilka är ambitionerna 2022?

– Att fortsätta utveckla våra löpargrupper för att ge våra deltagare det bästa vi kan under varje träning.

Övriga nominerade i kategorin var Per Skoog och Benjamin Åberg.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här