Årets manliga löpare 2021

0
279

Nu avslutar vi presentationen av 2021 års framröstade vinnare med att ge er årets manliga löpare, Andreas Kramer

Nomineringen löd:

Svensk löpnings internationella 800-metersstjärna, som med 1.45,09 inomhus slaktade det gamla svenska rekordet med nästan en sekund. Ett rekord som stått sig i 29 år. 1.45,05 utomhus och överlägsen Sverigeetta på distansen.

Årets löpare, hur känns det?

– Jag är så klart glad över att ha blivit framröstad till Årets löpare. Att mina prestationer följs och uppskattas av andra värmer, så det vill jag tacka mycket för.

Vilken prestation under året ser du som din största? 

– Min största prestation under 2021 får jag ändå säga är mitt svenska rekord inomhus. Det är en stark tid inomhus, där det kan vara svårt att få till bra lopp under en så kort inomhussäsong.

Hur rankar du året generellt? 

– Jag har svårt att veta hur jag ska ranka säsongen. Är nöjd med mitt svenska rekord inomhus och var sedan på gång bra inför utomhussäsongen, där tyvärr covid påverkade första delen av säsongen negativt för min del. Största fokuset blev på OS, som jag är stolt över att ha fått representera Sverige i, även om det inte gick som jag hoppats på där. Några bra topprestationer som jag hoppas kan bli fler det här året.

Vad är ambitionerna med 2022? 

– Mina mål för det här året blir att vara redo för bra prestationer på mästerskapen till sommaren, VM och sedan EM. Sedan vill jag förbättra mitt rekord utomhus, vilket jag känner att jag ska kunna göra om jag får träna på som jag vill utan alltför många hinder på vägen.

Övriga nominerade i kategorin var Andreas Almgren och Vidar Johansson.

Andreas Kramer , Ullevi FK, 800 meter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här