Årets vinnare 2020

0
485

Från årets lopp till årets klubb, just det – samma klubb som ligger bakom loppen på Anderstorp, nämligen Hälle IF.

Vi pratar med ordförande Christian Persson. Christian är även tränare och tävlingsledare vid större evenemang som SM-milen.

Berätta kort om Hälle IF!

– Klubben bildades 1973 av ett gäng skolgrabbar, alla gick på Restenäs internatskola strax utanför Ljungskile. På skolan hade man återkommande tävlingar där internateleverna tävlade för sina elevhem och de utanför skolan tävlade för sitt bostadsområde. Hälle är ett villaområde i Ljungskile. 1975 blev vi medlemmar i RF och sedan dess har det varit en ständig utveckling inom friidrotten, som är den aktivitet vi bedriver. Löpningen har blivit paradgrenen och klubben med sitt rödvita tävlingslinne har blivit ett starkt varumärke inom svensk löpning.

Det finns riktigt många duktiga löpare, några som de flesta känner igen är Mustafa Mohamed, Meraf Bahta, Linn Nilsson, Benjamin Åberg, Annika Nilrud, Julia Svennblad, Samrawit Mengsteab, Samuel Tsegay, Arvid Örn, Anders Grahl, Samuel Pihström och Linus Wirén.

Vad är du mest stolt över när det gäller Hälle IF?

– Jag var med och startade klubben när jag var 13 år tillsammans med ett gäng jämnåriga kamrater ute på en äng i Ljungskile. I dag 48 år senare så har vi vunnit 111 senior-SM-guldmedaljer och fostrat ett tjugotal landslagsaktiva på seniornivå. Och bättre än vi var 2020 har vi aldrig varit tidigare…

Vad är ert framgångsrecept?

– Vi har ett stort fokus på utvecklingsarbetet med träning och tävling. Våra träningsgrupper är absolut toppklass, vi har grupper för toppelit, breddelit, veteran, junior och ungdom. Dessutom var vi tidigt ute med att även satsa på Ultra, Trail och OCR.

Vad var bäst 2020? 

– Mest nöjd är jag med att vi lyckades vara kreativa och innovativa i en säsong där många ordinarie läger och tävlingar fick ställas in. Så hög standard som det trots allt blev på årets SM-tävlingar har det aldrig varit. Och även en lång rad resultattävlingar visade en nationell breddstandard som inte funnits sedan 1940-talet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här