Årsdebut med tunga ben och nytt lopp i Bålsta.

0
68
Grövsta sulorna jag hade satt på mina Reebook. Bra recept att köra med ganska tunna och lätta skor för att få stela trötta ben.

Igår var det äntligen dags för årsdebut på tävlingsbanan igen. Brukar alltid starta med Bålstamilen här hemma i mars, (nästan) alltid samma bana så en bra indikator vart man ligger formmässigt.

Förra året var det väldigt mycket snö och tiden blev flera minuter sämre än vanligt så hoppades på snöfria vägar i år men icke. Från torsdag och fredagens mildare väder blev det omslag igen till snö och kyla, inget av mina favoriter om ni inte redan listat ut det.

Har även sedan Lanzarote dragits med ont/värk i vänster fot vilket gjort att jag inte sprungit på nio dagar. Har tänkt tanken på hälsporre men det stämmer inte riktigt in på symptomen så lutar mer åt att fotvalvet gett efter lite pga för mycket löpning på hårt underlag.

Knappast bra innan start men testade iallafall och med tejpning och hålfotsstöd.

Hemmafix som säkert får de som jobbar med sådant här att gråta.

Målsättningen vid snöfritt och plusgrader låg på ett snitt under 3:45 per km men det visade sig bli tufft. Var långt ifrån varm vid start start trots rätt lång uppvärmning så benen var mycket stela. Blev ensam efter ca två km och försökte sedan tuffa på men riktigt tungt och ovanan att ta i ordentligt på tävling gjorde det inte lättare. Banan är en tvåvarvsbana och innan varvning springer man ner för en lång backe som sedan ska besegras på vägen tillbaka och då gick nog mätaren i topp.

Puls som ett distanspass? Nja, körde utan pulsband och handledsmätningen är väl sådär korrekt.

Hur som helst så bet jag ihop och kunde passerade mållinjen på 38:24 vilket är väl ok ändå. Så här dagen efter är jag stelare än ett järnrör och rör mig som en gubbe, foten känns dock nästan bättre så det är positivt iallafall. Nu är det bara försöka komma igång igen och hoppas vintern snart drar vidare.

Bålstamilen är ett årligt återkommande millopp i Bålsta men i maj är det dags för ett nytt.

Lördagen den 4:e maj går det första Bålsta Stadslopp av stapeln och jag har varit med och lagt den väldigt snabba banan.                     Vill man sätta pers är detta en ypperlig chans.

Man kan välja att springa fem eller tio km på samma bana ett eller två varv med målgång på anrika Gröna dalens friidrottsarena.

Nog med reklam för detta lopp (just nu) men jag kommer stå på startlinjen med förhoppning om nytt pers iallafall.

Mer info kommer upp på Bålsta IKs hemsida inom kort, tillsvidare kan ni följa förberedelserna mm på instagram.

https://www.instagram.com/balsta_stadslopp/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här