ConnectTheTracks.org

0
56

I dag lanseras välgörenhetsprojektet, Connect The Tracks. Initiativtagaren Fredrik Davidsson berättar:

Förra året planerade jag en semesterresa till Kenya och som inbiten löpare ville jag självklart uppleva löpningen där.

Via internet fick jag kontakt med Daniel Gekara (bästa tid 2:15:16 på maraton) och bestämde att mötas upp för en runda väster om Nairobi i en liten stad som heter Ngong Hills (Bilden till filmen Mitt Afrika är från där). Vi snackade en hel del innan resan och det framkom att där finns en ganska stor community av löpare i och runt Ngong. Ett löpkluster nästan lika stort som i Iten och Eldoret.

Många löpare har det otroligt kämpigt ekonomiskt och utan internationella managers så har de svårt att nå ut. Detta även om många ligger på en världsklassnivå.

Daniel frågade om jag hade någon GPS klocka liggande då detta är ett av verktygen allt fler förlitar sig på. Självklart en sak som är astronomiskt dyr för en löpare som knappt har pengar till mat.

La ut en fråga i lokal löpgrupp och det tog inte många timmar innan vi samlat in ett gäng klockor. En av de som donera frågade om vi kunde länka samman hen med mottagaren på Strava.

Denna sociala länk mellan personen som donerar och mottagaren har visat sig vara otroligt stark. För oavsett om man kämpar sig igenom en mil på 75 minuter i ett vindpinat Skåne eller med lätthet kör dagens andra 10 km pass på 33 minuter utanför Nairobi på en grusväg 2000 meter upp så har man ofta samma utmaningar. Att se sin gamla klocka få ett nytt och snabbare liv är inte bara en inspiration utan även ett sätt att peppa och dela sin löpning.

Sedan vi sprang tillsammans har vi hållit kontakt och jag har även samlat in pengar för en dator till Daniel och hans löpvänner. Nu är det dags att ta nästa steg och vi skalar upp vårt projekt.

Den sociala länken vi skapar är unik och allt detta löser vi genom klockor som man aldrig riktigt orkade lägg ut på Blocket.

Lite mer allmänt om oss: https://connectthetracks.org/about/

Daniel i Ngong

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här