Dagens medlem..

1
174

Idag möter vi en välkänd löpare, en tjej som varit med i Spring många gånger, läs om Johanna Bäcklund från Stockholm och Runacademy.

Johanna Bäcklund
Johanna Bäcklund

Sista dagarna innan vi stängde för att nya adresser till #1 var det många som hoppade på. Jag undrade från och till, har vi inte nått dessa tidigare eller är det så att man avvaktat in i det sista? Johanna kom sista dagen – hon hade funderat länge men aldrig kommit till skott, vi är glada att hon tryckte på send till sist..

Vem är Johanna Bäcklund?

Jag heter Johanna Bäcklund och bor med min familj i Stockholm där jag sedan januari 2015 jobbar tillsammans med Petra Kindlund på Runacademy. Det betyder att både mitt jobb och min fritid inkluderar mycket löpning av olika slag. Jag drivs av att jag verkligen gillar att röra på mig och löpningen får mig att koppla av, njuta och ger en rejäl kick när jag springer mig riktigt trött!

Jag började med löpning först 2010 och 2 år senare 2012 sprang jag Lidingöloppet på 2.01,11 och kom in som tvåa. Under de första åren som löpare så förbättrade jag mina tider från 1.31 på halvmaraton ner till 1.19,16 och på 10 000m från 41.30 till 36.04. 2013 fick jag sedan mitt första barn vilket gjorde att det blev uppehåll med tävlandet. 2014 slog jag sedan personligt rekord på 10km med 35.49 och placerade mig i topp på flera lopp. Året efter 2015 sprang jag maraton första gången och det i Sthlm på 2.51.17.

Hur har 2016 varit och vad är ambitionerna framåt?

2016 var målet att slå personliga rekord på halvmaraton och 10km men då jag redan i januari blev gravid och fick lägga om fokus på min löpning lite så har det blivit sparsamt med tävlande. Jag sprang Prag halvmaraton på 1.22,26 när jag var i fjärde månaden och det utan att pressa mig utan bara njuta av loppet. Efter det har jag tränat på och kört en del tröskelpass och lättare fartökningar men mest distans. Och nu njuter jag av att fortfarande kunna springa med en och en halv månad kvar till beräknat datum.

Jag är ännu inte klar på tävlingsbanan så nästa år kommer jag att tävla mer och även försöka pressa mina tider.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Jag gick med i springklubben för att löpningen har en väldigt stor betydelse i mitt liv och jag tycker alla sett att få fram löpningen är viktiga. Extra kul är att man snabbt kan läsa om olika löpare som tävlat via er!

Tack Johanna – välkommen i klubben och lycka till med graviditeten. Ska bli intressant att följa dig nästa år, många blir ju några snäpp duktigare efter en graviditet och du har viljan, det ser vi.

Har du missat att bli medlem? Kolla någon av dina kompisars brevlåda i veckan… den känslan kan du uppleva om några veckor, inspiration i pappersformat. Gå med i Springklubben, klicka in på: http://spring.pren.nu/

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här