Dagens medlem..

0
383

Dagens medlem hittar vi i Falun, jag mailade alla medlemmar i Falun och sökte en fotograf. Bra sätt att ragga medlemmar till detta, möt en riktigt duktig löpare – Daniel Lindholm.

Som sagt var, en duktig löpare med ambitioner på sub 33 på milen – vem är egentligen denna Daniel?

Jag är 36 år, bor i Falun, med en son 6 år på halvtid. Självlärd löpare, som sprungit sedan 20 års åldern. Tränade inledningsvis med Dalregementets IF 4-5ggr i veckan. Minns vi sprang snabbdistans med tidtagning runt den lokala sjön Tisken. En rolig detalj är att rundan mäter 2940m, men Gösta Ekström olympisk banmätare i Montreal OS 1976, gjorde rundan till 3000m genom att lägga mållinjen ca 60m framför starten. Många hårda bataljer har utkämpats här sedan tidigt 1990tal. Banrekordet, om jag minns rätt är 8.40. Jag gjorde som bäst 9.12. Jag har satsat mer på löpningen de senaste fem åren. Klubb bytet till Falu IK stimulerade mig till att träna mer, och framförallt intervallträning vintertid i vår fina inomhushall. Det som sporrar mig är att utvecklas som löpare och ta löpning till nya nivåer. Jag tycker också att löpning är en skön livsstil, och framförallt enkelt och lätt tillgängligt. Jag har en bakgrund som Idrottstränare och håller också i löpkurser under våren och höst.

Jag tränar idag runt 10mil i veckan, och försöker få till 2-3st mer högintensiva pass. Favoritpasset är nog ett tröskelpass i stegrande fart 15-20km (3.45min/km).

Hur var 2016?

2016, kändes som ett litet mellanår, utan någon riktig fullträff. Trots allt hyfsat nöjd med placeringen och kämpainsatsen i Stockholm maraton, 35:a på tiden 2.41.14. Mina PB är från 2013 till 2015, 5000m 15.57, 10 000m 33.14, 1/2maraton 1.14.24, Maraton 2.36.48 och  Lidingöloppet 30km 1.53.12

Ambitionen i år?

Min ambition är att springa bra på maraton, där jag tror min högsta potential finns. Nuvarande PB 2.36.48 är från Vintermaran 2015, men vill gärna kapa några minuter där. Sen hade det varit skönt att springa 10km under 33min. Jag gjorde ju 33.14, 2013, så det måste ju slås snart!

Springklubben?

Jag är med i springklubben för att det är ett magasin som domineras av löpning där många läsare själva satsar på att utvecklas. Det är ju inte heller ett modemagasin, vilket flera andra träningsmagasin tenderar att bli. Jag är positiv till de första numren eftersom ni har funnits med där det har hettat till, exempelvis terräng SM, VSM, men likväl vid lokala mindre lopp, vilket gör att många läsare säkert känner igen sig. Sedan är det spännande att ta del av elitlöpares träning, men likväl egna konkurrenters, vilket ger tidningen en trevlig profil.

Tack Daniel, imponerande CV, håller tummarna för ett bra år med många sköna pass och nya PB. Lycka till, vi ses säkert på någon startlinje.

Vill du också ha ett magasin som stödjer svensk löpning och som inspirerar, bli en del av gänget: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001.

Just nu får du 200:- i rabatt i vår shop, läs mer här: https://www.pulssport.se/pages/spring?utm_source=Springse&utm_medium=cps&utm_campaign=banner&utm_content=springslide&discount=spring

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här