0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Aktuellt Dagens medlem...

Dagens medlem…

I går kunde vi läsa om en grym ultraprestation, idag kommer ännu en som fastnat för ultralöpningen, dagens medlem är Anders Edström från Gävle.

Anders Edström från Gävle

Ultra är tillsammans med trail förmodligen det som växer snabbast inom löpningen just nu. Nya lopp, nya utövare – vi som tycker maraton är väldigt långt blir så klart nyfikna. Hur klarar man det? Anders gick över gränsen i sin satsning och jakt på lösningen men har nu hittat nyckeln och ser ut att få ett bra 2017.

Vem är Anders Edström?

Jag bor i Gävle och fann löpningen 2009 och började löpa ganska långt på en gång, hade knappt sprungit alls innan det. Har nu gjort fyra maror i Stockholm, två Lidingölopp & lite andra lokala lopp i min hemstad. 2014 kom jag in mer på ultra löpning tyckte om det direkt men var under ca:4 år i princip skadad jämt. Klappade ihop fysiskt 2015 efter att ha misslyckats med mitt mål 3.15 på Stockholm marathon. Dubblade mängden träning mot vad upplägget sa, kroppen sa tidigt ifrån men jag fortsatte ändå trots att jag tidigt på våren ramlat och skadat mig så var målet viktigare än allt!

Efter det la jag om min träning och mitt tänk helt och hållet, började med simning, mer styrketräning och kroppen började så smått komma tillbaka. Gjort fyra ultra lopp bla Ultravasan 90km. Det som driver mig mest nu är att ”uppleva” jag vill ha svar från min kropp om hur den fungerar och reagerar på att vara i rörelse länge. Tycker om naturen och alla intryck utifrån, löper aldrig med musik i öronen. Men oxå själva målet jag sätter upp driver mig, missar sällan ett pass. Jag kör nu 4:a löppass, 1 sim, 1-2 styrkepass, 1 Crossfit pass/v har lagt in 1 dag då jag vilar helt från all träning.

Mina Pb: 10km 41.16, 21km 1.34.23, 42km 3.30.58, Lidingö 2,25, 50km 4.34, 90km 11.09.37, Vansbro swimrun 6:e plats 2.36.14

Hur var 2016?

Det var äntligen ett bra år för mig, inga skador alls. Mycket och varierande träning – simmade 2-3 pass/v, körde mycket styrka/Crossfit löpte lite mindre och med detta upplägg kom min kropp tillbaka stegvis, glad för det. Jag är lite tyngre nu men starkare vilket jag tror gynnar mig.

Dina ambitioner & mål 2017?

Först ut är höga kusten ultratrail 129km som är min största utmaning i år. Mållinjen är målet och jag hoppas kunna njuta av loppet, njuta i den meningen att min kropp fungerar och svarar.

Min andra utmaning är Stranda fjord trailrace i Norge, 33km & 3000 höjdmeter. Samma mål där – jag och min kompis åker dit och vill uppleva naturen, fjäll, fjordarna och allt i kring detta.

Ska simma lite öppet vatten oxå men inget jätteseriöst, simma för att njuta.

Springklubben, varför?

Gick med i springklubben för jag tycker om att läsa om andra löpare och deras erfarenheter. Man lär sig mycket, kanske kan även jag bidra med lite inspiration/motivation för andra, det skulle vara fantastiskt. Att se andra lyckas eller bli inspirerad av det man gör är ett privilegium tycker jag!

Tack Anders, härligt att du har hittat din väg och stort lycka till med dina utmaningar i år. Kanske får vi någon tävlingsrapport att publicera?

Vill du också ha ett magasin som är fullmatat med intressanta reportage om löpning? Alltid en stort block om trail och ultra. Om 11 dagar stänger vi intaget för nästa utgåva som bl.a har en stort reportage om löpning i Åre i sommar. Teckna dig nu så missar du inget. lhttp://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,666FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Recension Nike Tempo Next%

0
Säsongsavslutningen i november följdes av två veckors helvila från träning och då passade jag även på att köpa ett par nya skor för lite...

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X