Dagens medlem…

0
18

Dagens medlem är en kille som jag fajtas emot många gånger på olika veteran SM, just nu är han dock aktuell av en helt annan anledning. Möt Fredrik Svanfeldt från Sollentuna som nyligen har släppt sin debutroman, Dömd att springa..

springande författaren Fredrik Svanfeldt

Fredrik kontaktade mig för några månader sedan och berättade om hans dröm som nu skulle bli verklighet, en publicerad roman. Jag har läst den och alla ni som läser Spring kommer få ett kapitel i nästa nummer, dessutom ett fantastiskt erbjudande. Erbjudandet finns även här, se i slutet på artikeln.

Vem är Fredrik Svanfeldt?

Jag är 53 år gammal civilingenjör och bor i Sollentuna utanför Stockholm. Jag var nybörjare på 80-talet och god motionslöpare på 90-talet. Jag började springa i en friidrottsklubb, Hässelby SK, i slutet av 1999 och presterade på topp när jag var runt 40. 2003 var jag sexa på svenska årsbästalistan i maraton med tiden 2.25.58. Året efter kom jag på trettonde plats i Stockholm Marathon.

Min drivkraft till att löpträna är främst att jag känner att jag mår bra av att springa och att jag gillar känslan av att vara vältränad. När jag började förbättra mig drevs jag även av att ta reda på hur bra jag kunde bli, trots familj med småbarn och heltidsjobb. Min träning var sig ganska lik vecka för vecka. Två eller tre snabbhetspass, ett långpass på tre mil på söndagarna och resten distanslöpning.

Hur var fjolåret och vad är ambitionerna framåt?

Efter Stockholm Marathon 2014 har jag löptränat relativt lite. Jag gör det numera enbart för att må bra och det blir 2-3 löppass per vecka. Trots att jag inte tävlat på flera år försöker jag klämma in ett snabbhetspass i veckan eftersom jag mår så bra efteråt. Just nu är en ambition att jag måste träna tillräckligt för att hänga med ungdomarna födda 04-01 i löpgruppen Turebergs FK på distanslöpningen. Jag spelar också tennis 1-2 gånger i veckan. Det är jättekul och här märker jag att jag fortfarande kan förbättra mig.

Du har gått med i Springklubben, varför? 

Jag var nyfiken på att läsa tidningen och se vilken inriktning den har, särskilt som jag nyligen förstått att jag mött chefredaktören flera gånger i veteransammanhang. Tyvärr vann han alltid i spurten. Han skulle dock aldrig haft en chans på längre sträckor om vi hade mötts i M40 för drygt tio år sedan :-)

Du har även skrivit en bok, berätta?

Jag har alltid läst mycket, har lätt för att skriva och länge närt en dröm om att skriva en roman. Under en period av lägre träning på grund av skadekänningar gjorde jag klart ett synopsis och skrev sedan ner första versionen av historien under en sommarsemester.

Det kändes naturligt att välja löpning, ett ämne jag verkligen behärskar, som det huvudsakliga temat för min debutroman.  Att mitt löpband tidigare stått i ett fängelse gav mig idén till att förlägga handlingen till en sluten anstalt. På det sättet blev det en spännande roman som i princip även innehåller allt jag kan om långdistanslöpning.

Tack Fredrik, ja det är verkligen så – med boken Dömd att springa får du även en tydlig träningsfilosofi, ett upplägg som man själv kan ta intryck av om man vill springa en snabb mara. Är du sugen på att läsa boken så har vi ett kanonerbjudande, gå in här, ange koden spring. Som medlem betalar du endast 160:– inklusive porto. Här kan du även läsa mer om boken och om Fredrik. Är du inte medlem i klubben ännu, teckna dig här Nästa utgåva kommer i mitten av juni och blir nästan en bok det också, 164 sidor löpning!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här