Dagens medlem…

0
44

Dagens medlem är Andreas Odhage, eller Average Joe som han kallar sig. Andreas är ny medlem i klubben och står för en skön utmaning i morgon. Han ska genomföra VikBoVändan, ett maraton. Det blir hans första 42195 meter pass… och vi ska få följa med!!

Det är faktiskt så att Andreas tar över vårt instagramkonto under morgondagen och vi får följa med – spännande.

Vem är Andreas Odhage? 

Jag är en helt vanlig medelsvensson, en Average Joe med andra ord! Jag är väl ingen direkt träningsfanatiker och jag älskar god mat, öl, vin och whiskey. Jag reser mycket i mitt arbete och är engagerad i en del annat. Därför vill jag spendera tid med familjen när jag väl är hemma. Så träning får kanske stryka på foten lite ibland.

Jag är inte helt otränad och inte heller direkt någon helt oerfaren löpare. Löpningen kom till mig genom ett infall. Många i min närhet sprang halvmaror och pratade tider och krämpor mm. Jag hade väl aldrig sprungit längre än 1 mil tidigare och löpning var en sporadisk träningsform för mig. Men så på ett släktkalas för några år sedan bestämde jag att jag skulle genomföra en halvmara. Drygt 3 månader senare genomförde jag en halvmara på runt 1 h 45 min, det var broloppet mellan Skänninge och Motala. Misstänker att löpning kommer ganska naturligt för mig. Sen har det bara rullat på med halvmaror och Lidingölopp genom åren mm.

Löpning är så enkelt på något sätt. Det enda du behöver är ett par skor och något att springa i. Det gör att det är så lätt att utföra, finns inga egentliga undanflykter till att träna. Jag har ingen lust att lägga ner en förmögenhet på utrustning och träning eller göra för stora avkall på familj, vänner, mat och dryck för att jaga sekunder heller för den delen. Balans är viktigt för mig. Summan av dina laster är ändå konstant.

Jag drivs av galenskap! Vad som är viktigt för mig är vetskapen om att jag klarar mycket mer än vad jag tror. Att jag genomför. Att jag inte ger upp. Att jag fullföljer. Att simma i okända vatten är inte så farligt. Sen har jag givetvis en hygienribba och ”drömtider”. Fast de är mer till för att motivera mig till träning. Så jag jagar inte minuter och sekunder på ett fanatiskt sätt.

Jag tänkte bevisa att en Ironman går att genomföra med god marginal ändå och en hel del andra lopp på vägen trots mitt leverne och motstånd mot dyra häftiga proffsprylar. Mind matters!!!

Hur tränar du? 

Alldeles för lite. Jag försöker att kombinera träning med tjänsteresor eller planera in dem när barnen sover. Alternativt helt enkelt träna när barnen och hustrun är i skola och på jobbet. Jag har förmånen att kunna styra ganska fritt över min arbetstid. Det gäller att vara lite klurig och försöka klämma in olika träningsformer lite här och var. Vardagsmotion ska aldrig underskattas och 1 minuts träning är alltid bättre än noll minuter. Det går att följa mina träningar, tävlingar och funderingar på averagejoe.se eller på Facebook och Instagram.

Hur har året varit?

Det har varit bra tack. Göteborgsvarvet, Sturefors triathlon och Vansbrosimmet avklarat på tävlingsfronten. VikboVändan och Lidingöloppet kvar. Kan hända att jag kanske klämmer in någon tävling till. Vi får se. Träning har varit kontinuerlig så länge jag inte hade semester, då blev det inte mycket träning. Lärde mig crawla i februari-mars. Vilken fantastisk upplevelse simning blev helt plötsligt. Men oj vad jag måste träna frisim framöver, här finns mycket tid att hämta om jag slipar på tekniken.

 Ambitioner framåt?

Jag har ju gett mig själv en lite tidig 40-årskris. Jag ska genomföra Ironman Kalmar innan jag är 41, dvs. om drygt 2 år. Annars är jag i full färd med att genomföra en svensk klassiker som träning inför Ironman. Nästa sommar siktar jag på Ironman 70.3 Jönköping, en halv Ironman med andra ord. Sen blir det nog en del andra lopp också, inte minst Vasaloppet och Vätternrundan.

Du springer VikBoVändan – vad är ambitionen?

Att ta mig runt. Jag har aldrig sprungit så här långt förut. Så det blir ett bra tillfälle att träna löpning i kombination med att äta. Kommer jag att behöva längre fram. Gör jag loppet på runt 4 h så är jag skitnöjd!

Du har gått med i Springklubben, varför? 

Frida Södermark uppmärksammade mig på Springklubben och jag tyckte att hela konceptet verkar intressant. Jag behöver få lite inspiration och träningstips när orken tryter.

Stort tack Andraes. Det ska bli kul att följa dig i morgon, första maran får oftast en speciell plats i hjärtat, häftigt att vi får vara med. Vi håller alla tummarna…

Vill du läsa om svensk löpning, profiler, träning, klubbar, forskning, hälsa, tävlingar, mycket trail och ultra, och olika livsöden med mera och samtidigt stödja svensk löpning – teckna dig här senast en 16 augusti om du vill ha nästa nummer 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här