Starka VM-insatser av Hermansson och Berglund

  0
  30

  Kalle Berglund och Hanna Hermansson svarade för storstilade insatser vid friidrotts-VM i London när båda tog sig vidare till semifinal.

  Kalle Berglund, Spårvägens FK, tog sig till semifinal på VM med en bra tid. Foto: Deca Text&Bild

  Hanna Hermansson, fotbollstjejen som gjort en raketkarriär på friidrottsbanorna, hade bra fart i sitt heat på 800 meter. Första 400 meterna passerades på 58.71. Hanna höll sig i den bakre delen av fältet. Grundförutsättningarna var att de tre bästa i varje heat plus därutöver de sex snabbaste tiderna skulle gå vidare till semifinal.

  Eftersom Hanna sprang i sista heatet så visste löparna om att bra fart skulle kunna betyda en plats i semifinalerna även om man kom utanför de tre bästa. Och så blev det.

  De sju första i Hannas heat gick vidare till semifinal. Turebergaren slutade på sjätteplats med 2.01,25, vilket var den 13:e snabbaste tiden i försöksheaten. 2.01,25 är Hanna Hermanssons näst snabbaste tid i karriären.

  Kalle Berglund har haft en strulig utomhussäsong där han inte kunnat träna i närheten av vad han vill på grund av skador.

  Även Kalle hade flyt i lottningen och fick starta i sista heatet på 1 500 meter. De sex första i varje heat plus därutöver de sex snabbaste tiderna skulle gå till semifinal.

  Hanna Hermansson (257) tog sig till semifinal på 800 meter vid friidrotts-VM i London. Foto: Deca Text&Bild

  Kalle tog initiativet i sitt heat och var länge i ledningen. In på upploppet fick Kalle se sig passerad men han kämpade ändå hela vägen in i mål och verkade ha koll på sin position. Från Kalles heat gick hela elva löpare vidare till semifinalerna. Kalle slutade på niondeplats med 3.39,62, hans näst snabbaste tid i karriären.

  Totalt hade Kalle den nionde bästa tiden i försöksheaten.

  Både Hanna Hermansson och Kalle Berglund i semifinal på fredagskvällen.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här