Dagens medlem…

0
66

Dagens medlem är Kennet ”Nille” Nilsson från Svedala. Nille firar ett år som löpare i sommar, ett år som inneburit att nästan 60kg av Nille inte finns kvar längre.

Tänk att på ett år gå från 130 kg till 72 kg, att efter lite träning klara 3km på 24,39, ett år senare springa samma sträcka på 13,23. Efter ännu mer träning klara 5 km på 32,16, nu göra det på 22,58. En imponerande resa…

Vem Är Kennet Nilsson?

Jag är en 35-årig trebarnspappa som bor strax utanför Malmö med familjen. Till vardags jobbar jag som webbutvecklare på en reklambyrå.

Firade nyligen ett år som löpare. Började springa i maj/juni 2016 och var då överviktig, vägde nästan 130 kilo. Första målet var att klara att springa en kilometer utan stanna för att kunna vara med i en företagsstafett. Efter en lyckad stafett fick jag blodad tand av löpning. Det blev starten på min viktresa som senare utvecklades till en löparresa.

Mellan maj 2016 och april 2017 genomförde jag en rekordsnabb viktnedgång på över 50 kilo. Genom att springa fyra gånger i veckan och styrketräna en till två gånger i veckan samt en kostförändring som innebar att hitta nyttigare alternativ till det jag redan åt. Dessutom gjorde jag något radikalt och tog bort allt socker. Det som har varit viktigt för mig hela tiden är att det jag äter ska vara gott, det ska vara gott att leva, helt enkelt. Rätt balans mellan träning och kost är nyckeln till en hälsosam viktnedgång. Min ”matchvikt” idag är 72 kilo och är i fysisk toppform.

Man känner igen honom på kepsen

När viktresan var slut, så tog löparresan vid. Springer idag fyra till fem gånger i veckan och ett löppass är aldrig kortare än 10 kilometer. En veckodos löpning för mig ligger på mellan 50 till 60 kilometer. Det blir även ett till två pass styrketräning för bli starkare men även förebygga skador.

Strävar hela tiden efter att bli snabbare och springa längre. Jag är lite av en statistiknörd så jag grottar gärna ner mig i mina tider och distanser. Det är en del av det som driver mig men sedan älskar jag att springa lopp. Det är en fantastisk adrenalinkick. Löpningen är min livsstil nu och jag har aldrig mått bättre fysiskt men även psykiskt.

Hur har året varit?

Året har hittills varit fantastiskt! Inga skador och bara lättare förkylningar. Kroppen har varit snäll mot mig. Och med hjälp av olika knep har jag hållit mig frisk från allt vad barnen släpat hem från skola och dagis. Eftersom jag har fått regelbundenheten i träningen så har utvecklingskurvan fortsatt peka uppåt.

Ambitioner framåt?

Jag genomförde ett ultralopp under sommaren och kan nu även titulera mig ultralöpare. Jag är väldigt fascinerad över att springa långt. Därför kommer jag att delta i fler ultralopp framöver, kanske främst nästa år och då blir Ultravasan 45km kraftprovet. Annars i år så huvudmålet ett halvmaraton i september, som jag sedan kryddar med några lopp på 10 kilometer eller mer.

Du har gått med i Springklubben?

Löpning är enligt mig en folkrörelse och Springklubben lyfter fram löpning på ett bra och positivt sätt. Det passar löpare oavsett nivå och man kan känna en tillhörighet. Jag tycker magasinet tar nya steg för varje nytt nummer. Magasinet har ett unikt innehåll som jag har saknat.

 

Stort tack Nille, vilken resa du gjort, otroligt. Tack för att du delar med dig. Fortsatt lycka till på din löparesa…

Vill du läsa om svensk löpning, profiler, träning, klubbar, forskning, hälsa, tävlingar, mycket trail och ultra, och olika livsöden med mera och samtidigt stödja svensk löpning – gör som Nille teckna dig här om du vill ha nästa nummer.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här