0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Aktuellt Dagens medlem...

Dagens medlem…

Dagens medlem tillhör de absolut bästa veteranlöparna i Sverige, möt Erika Bergentz från Örebro.

Erika efter målgång
Erika efter målgång

Erika har jag sett på ett antal tävlingar, visste att hon var duktig. Men blev överraskad över hennes svar, hon är inte bara duktig, hon är grym…

Vem är Erika Bergentz?

Jag heter Erika Bergentz, är 43 år och tävlar för den nya friidrottsklubben Thoren Track and Field Örebro. Jag började med friidrott redan som 6-åring och inriktade mig mot medeldistanslöpning när jag var 17 år. Som junior är min största merit en bronsmedalj på junior-SM. Jag lade av med tävlandet redan vid 22-års ålder men började så smått att tävla igen 2012, då som veteran. De sista två åren har jag tävlat på sträckor från 800 meter till maraton. Jag älskar att springa och de sista åren har jag drivits av att se hur bra jag faktiskt kan bli som 40-åring, då med en träning på rimlig nivå. Jag tränar ungefär fem ggr i veckan och lägger då något pass på morgonen och ett eller två på lunchen. Det gör att träningen inte tar så mycket av ”familjetiden”. När jag inte tränar sysslar jag med statistiska undersökningar på SCB – ett bra jobb om man vill vila benen mellan träningspassen. Jag är också mamma till två väldigt aktiva söner så vardagen handlar därför mycket om att skjutsa och stötta inom sporter såsom fotboll, friidrott, bandy och längdskidor. Som tur är har jag en man som kan tänka sig att valla skidorna.

Hur har 2016 varit?

2016 var året när jag ville göra en satsning mot maraton (efter att året innan tränat mest med inriktning mot 800 och 1500). Jag var helt inställd på att klara målet under 3 timmar på Stockholm maraton. Det var lättare sagt än gjort. Det var min tredje mara och trots att jag i år var mycket bättre tränad för långdistans fick jag, precis som vid de två tidigare marorna, krampkänningar redan efter drygt halva loppet. Det gjorde att jag tappat sugen att göra ytterligare ett försök (funderade först lite på Frankfurt). Det känns inte så peppande att träna järnet mot ett mål och sedan inte få ut det på grund av att kroppen säger ifrån … Jag försökte verkligen motverka kramp med konstens alla regler. Trots allt är jag nöjd över mina tider i år, 37.10 i mitt första och livs enda millopp på asfalt, 1.23 på halvmaran och 3.02 på maran.

Erika hyllas efter svenskt rekord på 800m inne i K40
Erika hyllas efter svenskt rekord på 800m inne i K40

Ambitioner resten av året?

Jag funderar just nu alldeles för fullt på hur jag ska lägga upp mitt fortsatta löparliv. Jag sprang mitt första traillopp i Sälen förra helgen och fick mersmak – just för att det är så otroligt vackert och varierande och inte samma hets på att klara en speciell tid. Det skulle också vara en utmaning i att öva upp de tekniska bitarna eftersom jag alltid sett terränglöpning som en av mina svagheter. Dagen efter målgång i Sälen efteranmälde jag mig till ytterligare ett traillopp (Kilsbergen Trailrun). Sen nånstans i bakhuvudet finns tanken att jag vill uppleva ett internationellt veteranmästerskap utomhus … Så jag får väl fortsätta med de där korta intervallerna så att jag håller kvar känslan för medeldistanssträckorna – i alla fall till 2018 … Har hört att det går ett VVM i Malaga då …

Varför springmedlem?

Jag älskar att läsa om löpning och Spring slår alla andra löpartidningar med råge. Det är en fantastisk blandning av allt från intressanta intervjuer till träningstips. Det är också kul med en hemsida som hela tiden är uppdaterad med vad som händer inom svensk löpning! Så att bli Springmedlem var ett lätt och självklart val!

Tack Erika… så jäkla imponerad. Du vet formeln, halvmaran X 2 + 10 minuter… dvs du har 2:56 i dig :) 2018 åker vi till Malaga som yngsta deltagare i våra resp klasser och dominerar :) Vill du också vara med i klubben och läsa en löpartidning som slår alla andra med råge – Klicka in här: http://spring.pren.nu/

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,657FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

”Fint att få uppleva flytet några sekunder”

0
Nyligen var jag på Stockholms Stadion för reportage med långlöparraketen Carolina Wikström. Förnuftet sa en sak, men som vanligt kunde jag inte hålla mig...

Racerapport MLM Maraton

November drain

60 minuter glädje…

Träning på tv

- Annons-

PODCAST

X
X