0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Linus Rosdal visade fin form i Vretaloppet

Linus Rosdal visade fin form i Vretaloppet

Förra årets snabbaste svensk på Lidingöloppets klassiska tremil vässade på söndagen formen i tuffa Vretaloppet.

KatjaKircher_Vretaloppet2016-011
Linus Rosdal inne på start-och målrakan, ett av få platta ställen i Vretaloppet. Foto: Katja Kircher

– Bra träning. Betydligt hårdare banprofil än Lidingöloppet, berättade Linus Rosdal efter att på ett suveränt sätt ha bemästrat den 15 kilometers långa terrängbanan som sprangs 2×7,5 kilometer.

När en elitlöpare som gör 1.44 på Lidingöloppet pratar om att man lika gärna kan gå i vissa uppförsbackar då förstår ni att det är brant.

– Det kändes verkligen så. Jag tog i allt jag kunde och det kändes som jag inte kom någonstans, sa Linus med ett leende.

Hur ser du på årets Lidingölopp?

– Jag vill göra en bättre tid än förra året. Men det blir förstås svårt att bli bästa svensk med löpare som Mustafa Mohamed och David Nilsson i startfältet, sa Linus.

Han vann Vretaloppet med nya banrekordet 52.58. Tvåa slutade Hector Haines, IFK Lidingö SOK, och trea kom Kalle Andersson, IK Akele, med 56.27.

Vretaloppet avgjordes i ett fantastiskt sensommarväder vid Olstorps motionscentrum i Ljungsbro några mil från Linköping i Östergötland.

KatjaKircher_Vretaloppet2016-046 - kopia
Trippelt IK Nocout.se på prispallen, med överlägsna vinnaren Susanne Bornmar överst. Foto: Katja Kircher

På damsidan blev det en uppvisning av IK Nocout.se som hade valt att lägga sitt KM i samband med loppet. Susanne Bornmar, visade också klass inför Lidingöloppet, genom att överlägset vinna med tiden 1.02,28. Tvåa och trea slutade klubbkompisarna Anna Johansson och Johanna Svenfelt med 1.10,22 respektive 1.10,55.

Det välarrangerade loppet lockade endast lite över 300 deltagare. Synd att inte fler hittade dit, de som var där stortrivdes i den tuffa terrängen.

Resultat, Vretaloppet 2016:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Föregående artikelDagens medlem…
Nästa artikelDagens medlem…

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång..

0
Nytt nummer på väg in i tryckpressen, du kan få det i brevlådan... Mycket läsning, mycket inspiration och äventyr... ta chansen..

FÖLJ OSS

8,662FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Träning på tv

0
Det blev inget terräng-SM. Känning i vaden. Gick inte att Wim Hof-meditera bort. Funderade in i det sista på att chans-starta men tydligen har...

Lopp, flås och kallduschar

En helg att minnas….

- Annons-

PODCAST

X
X