Dagens medlem…

0
85

I dag möter vi en snabb kille i den tuffa klassen M50 :) Anders Hansson från Solvikingarna i Göteborg.

Anders springer i mål på ett VSM i halvmarathon i Göteborg..
Anders springer i mål på ett VSM i halvmarathon i Göteborg..

Anders är en duktig veteranlöpare som i M50 klassen gjort 36:30 på 10km och 1:22 på halvmaran. I höst väntar ett härligt äventyr…

Vem är Anders Hansson?

En för detta basketspelare i Högsbo Basket på nästan elitnivå.

Var nog mer framgångsrik som coach med segrar i de flesta turneringar i Sverige. 

För 16 år sedan gick jag med i Solvikingarna efter ha träffat bl.a. Rosa Pantern på en del lopp.

 Även om jag på den tiden klarade en halvmarathon på under 1.30 så när jag började träna mer seriöst så gick jag ner till under 1.20 inom ett halvår.

 I mina bästa år har jag legat på tider: 1.15 på halvmaraton, 34 på milen, 16 10 på 5km samt gjort några marathon under 2.50.

 Jag är fyllda 53  år och arbetar i Göteborgs Stad, på ett stillasittande arbete. Passar bra att vila på arbetet så jag orkar träna efter arbetet. 

Jag har löptränat i över 15 år på en ganska hög träningsnivå och är van att träna hårt. Ibland tränar jag för hårt och för ofta och det är då skadorna har kommit.

 Dom sista åren har jag sprungit många lopp utomlands mest halvmarathon och marathon i länder som Thailand, Cambodia, USA, Australien, Nya Zeeland.

Det som driver mig är hela tiden att jag har mål med min träning.

Det kan vara olika lopp, tider jag skall klara. Kanske det viktigaste är hitta den känsla av lätthet när man springer.

 Även om jag inte klarar av att komma ner på de tiderna som jag har gjort innan så finns det alltid nya mål att hitta.

 Sedan har jag ett gediget intresse för sporten, följer i stort sätt allt man kan se inom löpningen och friidrotten.

Löpning är för mig så rättvis, jag presterar precis på den nivån jag tränar på. Kan inte skylla på lagkamrater eller motståndare. 

Nu för tiden är ambitionen att springa minst 6 löppass i veckan. Det är uppdelat på distanspass 14-16 km, intervaller mest på bana beroende på årstid, något snabbare distanspass och ett långpass.

 Sista året har jag lagt in styrkepass och rehabövningar i samband med löppassen.

Jag utgår nästan alltid från Slottsskogsvallen, där jag har gym, bana och många olika löprundor som jag använder mig av.

Nu för tiden tränar jag nästan alltid själv även om jag kan träna med min klubb uppe i Skatås.

Hur har 2016 varit och vad väntar framåt?

Året började med två lopp i Asien, ett halvmarathon och ett traillopp. I april fick jag problem hälsenan. Fram till augusti har det blivit mycket styrketräning och mycket alternativ konditionsträning. 
Nu försöker jag träna så mycket som möjligt inför Veteran VM i Perth. Anmäld på 8 km terräng, 5 000 m, och 10 000 m bana samt halvmarathon. Efter Perth åker jag till Asien för lite semester och löpning.

 Jag har anmält mig till två traillopp, 50 km på gränsen mellan Thailand och Burma och ett på 60 km lopp i Filipinerna. Dessa lopp ser jag som enbart upplevelselopp även om jag kommer gör mitt bästa rent 

löpmässigt. Det kan säkert även bli något halvmarathonlopp eller marathonlopp under mina 7 veckor i Asien. Sedan får jag försöka träna så mycket det går. Det får nog bli en återhämtning mellan de olika loppen.

Du har gått med i Springklubben. Varför och vad tyckte du om #1?

För mig är det naturligt att vara med i Springklubben för att kunna läsa om löpning och andra löpare.

Jag tycker det är väldigt roligt att läsa om veteraner på olika nivåer inom löpningen. Även om jag följer de allra bästa också.

Jag tycker om formatet på tidningen. Det var mycket intressant att läsa om.

 Jag gillar verkligen hela idén runt Springklubben och att kunna följa så många som möjligt inom löpningen.

Även om det går följa allt på nätet så är en tidning i handen mycket mer värt.

Tack Anders – vilken häftig höst du har framför dig, stort lycka till på VVM och med dina lopp i Asien. Blir inte alls sugen på att hänga med :) Tycker du också att en tidning i handen är en magisk känsla, jag uppfattar Anders svar så :) #2 kommer vecka 43, bli medlem nu så du inte missar den – klicka in här: http://spring.pren.nu/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här