Höganäs får eget halvmaraton

0
126

Upplev småstadscharmen (6)

Snart är det dags för Höganäsborna att snöra på sig löparskorna. I april nästa år går nämligen startskottet för Höganäs halvmaraton. Den starka löpartrenden i nordvästra Skåne fortsätter.

För den 22 april 2017 avgörs loppet Höganäs halvmaraton för första gången.

Bakom arrangemanget står duon Johan Järlmo och Camilla Emring. De är båda vana löpare och fick idén till loppet i våras.

– Vi kom på tanken när vi sprang den här rundan i mars. Då slog det oss att vi borde bjuda in andra att springa här, säger Camilla Emring.

Noggrann mätning

Målsättningen är att samla 2.000 löpare som springer hela sträckan och omkring 500 till en kortare variant på sex kilometer.

För att ordna ett långdistanslopp krävs en hel del förberedelser. Men arrangörerna har stöd av Höganäs kommun, som även bistått med att kartlägga den exakta distansen på 21.097,5 meter.

– 21 kilometer är perfekt. Men det krävs lite djävlar anamma för att klara av det, säger Camilla Emring.

Både kust- och stadsmiljö

Både start och mål sker vid Kvickbadet i Höganäs. Efter starten springer löparna mot Gamla Lerberget och vänder tillbaka efter Strandbaden.

Loppet avslutas med några kilometer längs havskusten och en passage genom Höganäs centrum, där publiken kan heja fram löparna.

– Slutet är tufft. Då kan det vara skönt att dels få vacker kustmiljö och dels att bli framburen av publiken, säger Johan Järlmo.

Den 9 september öppnar anmälan på eventets webbplats, www.hoganashalvmaraton.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här