Dagens medlem…

0
62

I dag får vi träffa en av våra medlemmar i Norge, extra kul är att det blir på norska – det fixar vi väl? Möt Rebecca Borge.

Rebecca Borge
Rebecca Borge springer i mål på en andra plats i sitt första ultra, UltraBirken

Jag fick ett mail av Rebecca som jag tycker är värt att publicera, jag utesluter dock namnet på konkurrenten: Jeg syns Spring slår XXXXXXX ned i støvla, MYE morsommere å lese om andre løpere man kan relatere til enn noen stjerne ”over there”.

Vem är Rebecca Borge?

Jeg er 36 år. Gift, ett barn. Godt integrert svenske i nabolandet Norge. Jobber som grafisk designer. Liker å trene, lære seg nye språk, reise, syssle i hagen, være sammen med familien og stille opp i konkurranser.

Har alltid trent siden jeg var liten jente. Fotball, bandy, pingis, basket, innebandy etc, etc. Begynte med løping som primær treningsform når jeg flyttet til Norge i 1999, men det var ikke før 2012 at jeg begynte stille up i løp. Min jobb var en av sponsorene til Oslo Maraton 2012 og da fikk vi noen billetter. Når jeg sa hvilken distanse jeg skulle løpe (halvmaraton) sa en kollega ”Hæ, du kan ikke gjøre noe halvveis!”. Så da ble det maraton. Jeg har nok aldri hatt det så vondt i kroppen, men fullførte på 4:00:31 og har siden da jobbet meg ned til PB 3:16:57 i 2013.

Ellers er jeg en veldig allsidig løper. Liker asfalt, trail, skogsveier. bakker, intervaller, distanse. Har flest maraton, halvmaraton og ultra under beltet, men har prøvd et millopp en gang og det var ganske gøy. Styrkene mine ligger nok i langløp fordi jeg aldri bryter og kan holde et jevnt tempo over lang tid.

Vad driver dig och hur tränar du?

Jeg har noen pallplasseringer så jeg ljuger hvis jeg sier at jeg ikke prøver å gjøre det bra.

Vet du hva, jeg sykler mest. Det er sånn jeg får til trening i en hektisk hverdag. Sykler 2×18 km på racern til jobbet, 3-4 ggr/veckan. På kvelden passer jeg på å ta litt rehab/styrke-øvelser. Min mann er like treningsgal så vi minner hverandre på det. I helgene løper jeg, enten alene eller med sønnen i barnevogn. Hva jeg løper da varierer. Hvis jeg har tunge ben etter sykling kjører jeg lugna økter (distanse, langtur). Har sykkeluka vært lugn tar jeg gjerne bakkeintervaller eller fartlek. Langtur tar jeg alltid i skogen fordi det er skånsomt mot kroppen.

Hur har 2016 varit och vad är ambitionerna framåt? 

Gikk inn i 2016 med skade. Den ble avløst av årtiondets forkjølelse så første konkurranse, Bislett 50 km, gikk i vask. Etter det har jeg slitt med motivasjonen. Altså jeg trener stort sett hver dag, men tävlingshuvudet har lyst med sin frånvaro. Har dock kommet meg gjennom Roma Maraton (3:35), GöteborgsVarvet (1:35), et 37 km trail-løp (3. plass) og Oslo Halvmaraton (1:32:45).

Prøve å finne tilbake det der drivet. Har veldig lyst å komme under 1:30 neste Varv. Så har jeg en drøm om sub3 på maran og sub40 på milen. Den første vet jeg ikke om jeg klarer i 2016, men vi gjør et forsøk! :)

Du har gått med i Springklubben, varför? 

For at Spring er favoritt løpemagasinet mitt og jeg ble lei meg når jeg leste at det var gått konk. Så jeg følte at det var min plikt å være medlem i Springklubben for å få lov til å fortsette lese dette inspirerende bladet.

Tack Rebecca, känns som om vi har en norsk ambassadör – tack! Lycka till med dina mål, sub 40 och 1.30 är det logisk synergi mellan, klara du dem är du nere på 3.10 på maran. Nästa steg är tufft, men läser man Spring får man det på köpet :)

Vill du också springa fortare? Enkelt – Bli medlem i Springklubben: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här