Dagens medlem…

0
11

Idag får vi träffa en löpare som under Springs första år jobbade med annonsförsäljning och sajten, numera är han pappaledig och suktar efter snabba tider både med och utan vagnen. Ni får här Erik Alnervik tävlande för IS Göta i Helsingborg.

Erik A
Erik A sätter nytt PB med vagnen i somras, 5km på 17.26. Foto: Lisa Wikstrand

Erik har en gåva, en grym fart. Utan egentligen något som helst fokus på fart har han lyckats springa 800m på 2,04, 1000m på 2.41 och 1500m på 4.15. Detta under klubbens GGP, Göta Grand Prix. GGP är en serie på 10 träningslopp som jag driver under säsongen – ett sätt att få in lite tävling i träningen och få medlemmarna som inte tävlar så mycket att känna den härliga atmosfären. Med fyra deltävlingar kvar så leder Erik grupp 1, spännande, eller avgjort? Det avgörs i morgon då två deltävlingar ska avgöras…

Vem är Erik Alnervik?

När det gäller utanför löpningen är jag sedan ett “jordsnurr” tillbaka pappa till Agnes, lyckligt gift med min fru Anna och skulle kalla mig en klassisk mångkampare – rätt bra på mycket men inte bäst på något. Platinablond, socialt kompetent och glad i att baka tårtor. (red anm – har testat dem, galet goda) Om vi övergår till löpningen så började jag min bana vid femårsåldern som orienterare. Jag är uppvuxen i en klassisk orienteringsfamilj där man varje helg gör matsäck och åker på tävlingar i skogar runt om i Skåne. Spelade samtidigt fotboll vilket jag fokuserade lite mer på då det var där kompisarna fanns men blev aldrig något då jag var bättre på att springa än dribbla bort backar och skjuta bollen i krysset. När jag lade fotbollsskorna på hyllan efter gymnasiet tänkte jag att jag skulle lägga lite mer krut på orienteringen och kom även på så sätt in på den renodlade löpningen då jag gick med i IS Göta i Helsingborg för att få bättre sparring på intervallpassen.

Min drivkraft med löpningen har hela tiden varit att se hur snabb jag kan bli. Tyvärr är jag lite för gammal för att satsa men försöker göra det bästa av vad jag har nu och se hur bra jag kan bli efter de förutsättningar jag har.

Hur har året varit?

Det sista året sedan Agnes kom gissar jag att sju av tio träningar sprungits med löpvagn. Vi har även gjort ett par lopp ihop på både milen och 5km. Jag har inte haft något speciellt träningsschema men tränat det jag kunnat med IS Göta och med utgångspunkt att jag vill ha minst två kvalitetspass i veckan och ett lite längre pass – gärna med backar. Sömnen har stundtals varit lidande vilket gjort att jag inte fått till den träning jag önskar och målet med 2016 har hela tiden varit att vara i så bra form som möjligt när jag kan börja träna på ”riktigt” igen vilket jag hoppas är nu.  Jag har varit i väldigt dålig form stundtals men när jag väl får till några veckor med bra träning har även resultaten varit OK. Har inte riktigt fått till långpassen och tröskelpassen vilket gjort att det inte riktigt stämt på milen och uppåt. Däremot har jag fått till några bra lopp på kortare distanser som 1000m och 1500m som jag inte har tränat på.

Hur ser du på 2017?

Har precis gått på pappaledighet och hoppas kunna träna på rätt bra den kommande tiden. Grundträningen har dragit igång och försöker fokusera mycket på styrka för att hålla mig hel och komplettera med crosstrainer istället för att lägga på för mycket mil. Jag kommer faktiskt försöka fokusera lite på 800 – 3000m efter lite tjat från klubbkompisar, så får vi se vad vi kan göra för tider där. Har som sagt aldrig tränat för så korta distanser men vet att jag har lite medfödd snabbhet och med lite träning kanske jag kan göra helt ok tider för att vara 32 år gammal. Ska även försöka orientera lite mer då jag tycker det är väldigt roligt och det är väldigt bra träning. Är humörlöpare och springer bra och tränar bra när humöret är bra och tvärt om. Så jag får hoppas på ett bra humör framöver.

Varför är du med i Springklubben?

Som löpare är det självklart av vara med i Springklubben och få Sveriges enda riktigt löpartidning hem i brevlådan. En riktig facktidning för svensk löpning som tar upp intressanta saker, intressanta intervjuer och inte bara hur du klär dig bäst för löprunda.

Första numret gav verkligen mersmak och jag gillar det nya mindre formatet som är smidigt att få med sig och jag gillar även det nya pappret. Bra och intressanta reportage.

Tack Erik, ska bli ruskigt spännande, sub 2min på 800m inne redan i vinter är första steget. Erik gjorde ett seriöst försök i vintras – det höll i 600m. Vi kommer ha ett antal i IS Göta som ska växla över på fart och förhoppningen är att vi har några tävlande på Heden i samband med SM 2017.

Vill du också ha en facktidning direkt i brevlådan? #2 är snart klar att sändas på tryck, 132 sidor och 256 gram igen, inget man vill missa, eller hur? Anmäla dig till klubben här. http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här