Dagens medlem…

0
62

Idag får vi Steffen C Weckner, C som i Chapman. Steffen bor i Uppsala, jag har aldrig träffat honom men vi har haft en galet intressant resa runt #1 av Spring…

Steffen
Steffen

Att vara ansvarig för kundservice som jag varit under perioden med #1 är intressant, det händer mycket oväntat :) Runt 30 personer fick inte sin Spring i brevlådan, jag har ju påmint om betalningen till ca 500 personer, dessa 30 tycket det kändes konstigt att behöva betala när man inte fått någon tidning, konstigt? :) Det har varit störst problem i just Uppsala, förmodligen gillar brevbärarna där löpning och tidningen har fastnat på kontoret? En del har glömt något i adressen men de flesta är slarv av Posten. Har man liten budget så måste man vara kreativ, hur löser jag nu detta för att slippa betala porto en gång till? Posten tar inget ansvar. Just det – Dahlmann ska springa Helsingborgs marathon, han kan ta med sig tidningarna till Uppsala. Lämnade dem på Dahlmanns hotell, skönt – då var det löst. Två veckor efter undrade Steffen, var blir den av? Kollar med Dahlmann – receptionisten på hotellet som lovat mig heligt att han skulle få Uppsala tidningarna hade aldrig levererat dem, tack! Vad gör jag nu då? Just det – jag ska ju upp till Uppsala i samband med Lidingöloppet, jag tar dem med mig och åker runt och delar ut dem. Delade ut övriga med Steffens lämnade jag till Herrmann som känner Steffen, puh…. Herrmann träffade Steffan i samband med terräng DM, överlämnade högtidligt tidningen. I samband med loppet hamnade den dock I Fredriks Swahns bil och därifrån landade den sedan på Mantra gym. I går hamnade den till sist i händerna på Steffen och ett episkt mail dök upp:

Hej BG

”Vill bara meddela mig att idag har ditt ursnygga magasin landat hemma hos mej.”

Efter fem veckor var den framme, vilket äventyr, vilken snigelpost. Säg inte att vi gör vad vi kan för att leverera :) Snart dags för nästa nummer, hoppas Steffen får sitt nummer direkt i lådan denna gången, haha..

Vem är Steffen Weckner?

Jag är 63år, sprang LL 1980 strax under 2:15. Efter det slutade jag träna helt, jobbade för mycket och har levt rätt osunt med för mycket stress, onyttig mat och dryck.

Min syster utmanade mig att springa S:t Eriks loppet 2001 vilket fick en överviktig Steffen att börja träna. Kom trött i mål strax under 2 timmar. Fick hybris och anmälde mig till LL som jag lyckades komma i mål på 3:33 eller nått sådant. Men jag hade fått träningsvana så ett år senare landade jag på c:a 55 min snabbare tid i ett mycket behagligare lopp.

Gick så småningom med i Uppsala LK, något av träningsnarkoman, med tron på om man är tillräckligt nedtränad så blir man inte skadad – vilket verkade stämma – men man blir inte snabbare löpare heller. Träning är för träning inte för tävling. Många tävlingar, full fart på träningar med ankstjärt och riktigt taskig teknik efter många år i kontorsstol.

Efter skilsmässa och några år som taxichaufför insåg jag att det var dax för uppryckning.

2012 – Stel som jag är skaffade klippkort hos min naprapat för att hitta lite rörlighet och under vingarna av Ingmar Ekstrand skaffade jag löpprogram från Rubin McRae som jag följde några månader. Med effektivare träning, påtvingad vila mm så börjar jag springa bättre och börjar fatta mer vad löpning är – inte bara att trycka på med låren. 2013 som 60 åring persade jag i min 6:e marastart, 3:39 i Dublin.

2015 bytte jag från Uppsala LK till IF Mantra sport för att komma närmare bättre kompetens – med löpare som bryr sig om att hjälpa sina kamrater att bli bättre, fokusera mera på individuella behov – inte bara leverera bra pass att nöta på.

Jag tycker det är jättekul att försöka förkovra mig i löpning, löpteknik, att försöka förbättra mig hela tiden för att motverka åldersförsämringen. Och åtminstone i min skalle lyckas jag förbättra hur jag springer hela tiden – i små steg. :-) Fortfarande kanske en rätt medioker löpare men åldersrelativt blir jag bättre och bättre i alla fall.

Jag är nog ”lite” av den omåttliga personlighetstypen – löpning håller mig glad och får mig att må jättebra. Numer kan jag knappt tänka mig mitt liv utan löpning. Har nog aldrig tidigare mått så bra som jag har gjort de senaste åren. Löparnörd.

De tre senaste åren har jag haft samma mål – jag vill vinna VSM i maraton. Men har inte lyckats riktigt att komma dit än. Först hälseneruptur, sen diskbråck och sommaren 2015 proppar i lungorna. Efter propparna har jag haft en jättebra uppbyggnadsperiod med min träningskompis, tränare och mentor Ingmar. Så jag var på god väg att kunna klara min måltid 3:25 som jag siktade på – men två tuffa långpass per vecka och c.a 11-13 mil i veckan blev för mycket för kroppen så jag tappade all form i c:a 4 veckor och ställde in. Nu siktar jag på att ta medaljen 2018 då jag blir 65. 2017 blir nog ett halvmaraår.

Jag tränar med Mantra 3 ggr i veckan. Tisdagar ofta nån typ av tröskelpass, fredagar kortare, snabbare + vattenlöpning på em. Söndagar långpass. Övriga dagar återhämtningspass, hemmavid, i lugn takt med fokus på hur jag springer. Ofta kör jag en dag i veckan ett 2,5 timmars löpstyrke-, löpteknik-, spänst-pass egenkomponerat av olika övningar jag plockat upp och tror nyttar mig.

I många år jobbade jag i Ericsson/Teliasvären inom Telecom. Ett antal år försörjde jag mig/familjen med aktiehandel – numera lever jag mera sparsamt bland annat som familjehem för två ensamkommande grabbar från Afghanistan. Fuskar i politik, stöttar mina döttrar och gör ett och annat på ideell basis.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Kunde inte motstå erbjudandet att få magasinet efter all din intressanta marknadsföring på FB. Vanligtvis läser jag mest på nätet men föll till föga. Idag har jag tillbringat några timmar med tidningen – jättesnygg, jätteintressant massor med kul läsning. Imponerad och klart över förväntan – glad att den kom fram till slut. :)

Tack Steffen, både för din story och att du hade tålamod att vänta. Ska bli kul och se om du får ditt SM guld 2018, jag är också yngst i min klass det året – vi får hjälpas åt..

Vill du få ett magasin som lyckats leverera över förväntan till de flesta läsare? Tycker inte du ska gå runt och vara nyfiken, anmäla dig till klubben här. http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här