Dagens medlem…

0
79

Idag får vi träffa en löparprofil från Helsingborg, Kenth Fransson som tävlar framgångsrikt för IS Göta.

Kenths målgång på Helsingborgs marathon 2015, Foto: Lisa Wikstrand
Kenths målgång på Helsingborgs marathon 2015, Foto: Lisa Wikstrand

Första mötet med Kenth var en höst för tre år sedan, en löparfest och jag skulle vara instruktör och hålla i ett pass. Jag hade bestämt att vi skulle köra fartlek, förklarade passet och vi körde. Kenth var den som drog i väg och har berättat senare, att det växte fram ett horn, den där gubben ska jag leka med. Det blev inte riktigt som Kenth hoppades, han tröttnade :) Kenths signum är annars precis det, ett horn, en tävlingsmänniska utan dess like. Få löpare är så dedikerade och fokuserade som Kenth, han ger allt. Sätter hårda och tuffa mål, går ut stenhårt och hoppas det ska hålla. Några lopp har han lagt klockan och sagt, jag hänger dig så länge jag kan – att jaga bättre ryggar är en bra strategi. Numera är det jag som får jaga Kenth, som det kan gå :) Förutom att vara en dedikerad löpare är Kenth också en stark föreningsmänniska som ställer upp på det mesta när han har möjlighet.

Vem är Kenth Fransson?

Jag är 34 år, blir äntligen veteran nästa år, sambo och har precis fått en dotter. Ebba föddes i augusti och hennes väntade nedkomst var en viktig del när jag planerade årets tävlingar – det fanns en viss oro för Helsingborgs marathon, men det löste sig :) Jag arbetar som lastbilschaufför, 4 dagar i veckan men då dagar som är långa så det blir en del riktigt tidiga eller sena pass. Träningen och löpningen är en stor och viktig del av mitt liv, numera även familjen naturligtvis. Förutom att springa så besöker jag gymet väldigt ofta för att bygga upp mig och minimera risken för skador.

Som löpare är jag känd som envis med enormt pannben.  Älskar att våga gå ut hårt och försöka hålla ihop det, brukar alltid säga att ingen minns en fegis. 
Det som driver mig är att alltid bli bättre och snabbare – tider och nya PB är det bästa som finns. Jag har även lyckats ta några pallplaceringar, bland annat på hemmaplan och Helsingborgs marathon i fjol. Den känslan är inte dålig heller. Annars är löpningen också ett sätt att bara få njuta av naturen.

Hur har 2016 varit och vad väntar framåt?

Jag har haft ett fantastiskt år. Året inleddes med att jag åkte på ett träningsläger i Kenya, Kimbia Camp. Ett otroligt äventyr med bra träning och med många nya erfarenheter och upplevelser om hur kenyanska löpare lever, bor och vad som driver dem i deras löpning. Man får sig en tankeställare, hur bra vi egentligen har det. Det år verkligen en resa jag skulle rekommendera. Ett minne för livet.

Det är Kenth till vänster :)
Det är Kenth till vänster :)

Sen började tävlingssäsongen. Jag har varit i Lissabon och sprungit halvmarathon, marathon i Hamburg, Göteborgsvarvet och ett helt gäng lopp hemma i Skåne. Dessutom sprang jag Lidingöloppet nyligen. Resultatmässigt har det varit ett stabilt år, jag går ut lite lugnare på mina lopp och håller lite bättre. Tiderna snuddar vid de gränser som jag har satt upp som mål. Målen får alltså följa med mig in i 2017. Ambitionen är under 34 minuter på 10 km och under 2.40 på marathon. Sedan är planen att starta även nästa år i Kenya på Kimbia Camp och avsluta resan med att springa Kilimanjaro Marathon.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Det är en självklarhet som löpare att vilja läsa om svensk löpning och det man brinner för!

Tack Kenth, ditt pannben är unikt – du kommer utan problem fixa dina drömgränser 2017. Nästa år ska jag vara tillbaka så tar jag vinden till dig :) Ska bli spännande att se dig på veterantävlingarna också….

Brinner du också för löpning, gör som Kenth och många andra, bli medlem i klubben: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här