Dagens medlem…

0
16

Lördag och terräng SM i Västerås, spännande. I väntan på rapporterna träffar vi en skön, nyfrälst löpare från Lund, läs om Jens Nilsson och hans resa från idé till verklighet.

Jens Nilsson
Jens Nilsson

Från noll till hundra, man får en idé och man går in för den till 100%. Och lyckas – visst är det en galet häftig känsla. Jens har på kort tid gjort en sådan resa, en resa som jag misstänker bara har börjat. Efter att ha klarat distansen kommer oftast nästa tanke, längre eller snabbare. Målen driver oss.. ett ämne som vi ofta återkommer till

 Vem är Jens Nilsson?

Min historia inom löpning är kanske inte som många andra som man läser om på internet och här i klubben. Den 12/9 – 2015 bestämde jag mig att ”om min kompis kan cykla halva Vättern så ska jag springa ett halvt maraton” och så fick det bli. Det fans ju bara en halvmara i Sverige som jag kände till, så in och anmälde mig till Göteborgsvarvet 2016. Märkte sen att det fanns ju många lopp i Sverige, Varvet måste varit bra att marknadsföra sig, haha…

Efter beslutet var gjort var det till att samla in information om ”hur springer man”. Det var bl.a då som jag kom i kontakt med tidningen Spring. Började prenumerera och tacklade alla tips. Och det ångrar jag inte. Riktigt bra tidning. Saknade den i våras.

Med ett stort jäkla-i-namma så gick jag ut stenhårt, vilket har resulterat lite i små överbelastningsskador under resans gång.

Gjorde Sylvesterloppet och Lundaloppet innan Göteborgsvarvet den 21:e maj i år. Vilken upplevelse!

Sen blev det Midnattsloppet och Köpenhamn Halvmara också innan hösten kom. Där efter var det dags att springa för att samla in till Världens barn. Sådant gillar jag.

Men! Vem är jag då?

Jo är en glad gubbe på 41 år som har kommit fram till att jag springer för jag kan och tycker det är superroligt. Man får en sådan kick efteråt. Tror det är därför jag vill mer och mer. Gör mina 5km på 28 och 10km på 58 minuter. Och klagar inte. Vill springa varje dag, men kroppen fixar inte det just nu. Ska ligga lite lågt en månad för att återhämta mig.

På dagarna är jag en system tekniker/utvecklare i Malmö men bor i Lund med min familj (fru + 2st tonåringar). Husvagn och whisky är också en fin kombination skulle jag vilja påstå ;)

Drömmer gör säkert alla. Så ett helt maraton hade varit häftigt. Men känslan att klara det är långt borta. Har följt många i deras maraton och blir bara så förvånad att de kan springa så snabbt. Tränar mest distans, och det gör jag själv. Löpargruppen på Friskis här i Lund försöker jag hänga på varje måndag.

För att motivera mig själv och andra så bloggar jag om min resa http://lopning.famnilssons.se

Du har gått med i Springklubben, varför?

Det ger mig inspiration och motivation, en super bra tidning och mycket hjärta som jag gillar att vara en del av.

Stort tack Jens, en underbar historia. Lycka till i jakten på längre distanser. Jag poängterade ganska ofta de första åren att Spring är till för de som kan svara på frågan – vad gör du på milen? Har fått mail och haft kontakt med löpare som gör den mellan 28:30 och 75 minuter, det viktiga är att alla är lika stolta, alla är löpare och alla vill läsa om svensk löpning. Nästa utgåva kommer innan jul och jag lovar – det blir den bästa julklappen i år! Bli medlem så du vet att du får den under granen: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Ett härligt collage från Jens blogg
Ett härligt collage från Jens blogg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här