Dagens medlem…

0
104

Idag träffar vi en löpare från den snart superkända klubben IF Linnéa, Markus Bohman.

Markus på språng på Pemiärmilen
Markus på språng på Premiärmilen

Superkända – just det, i morgon börjar #2 landa i brevlådorna och ni kan läsa om IF Linnéa och faktiskt även Markus, här en liten aptitretare

Vem är Markus Bohman?

En 22-åring sprallig grabb som studerar på heltid, jobbar extra som brevbärare och bor i Hägersten. Tränar och tävlar för Stockholmsklubben IF Linnéa och trivs väldigt bra. Förutom löpning är jag starkt förtjust i mat, öl, fotboll och musik.

Att jag började med löpning var en blandning av intresset och dragkraften till träningsformen. När jag hoppade av fotbollen våren 2011 började jag att satsa på styrketräning och att bygga muskler. Under den tiden blev löpningen en grej vid sidan av, och jag kanske sprang två gånger i veckan. Att jag skulle tävla och träna som jag gör nu fanns inte på kartan.

2012 sprang jag Stockholm Halvmarathon, och det är nog det absolut värsta jag har varit med om. Jag kom in på 1.33 och var helt förstörd. Fanns inte en muskel i kroppen som inte gjorde ont. En vecka senare vann jag en skoltävling andra året på gymnasiet och slog nytt banrekord. Då väcktes tanken att löpning kanske var min grej. Kom i samma sväng i kontakt med IF Linnéa genom min granne. Där träffade jag mitt ’’bollplank’’ Andreas Andersson och andra härliga löpare. Utan den hösten så hade jag nog fortfarande stått kvar i gymmet.

Hur har året varit och hur ser planerna ut framåt?

Året har gått över förväntan. Kom hem från en utlandsfestresa i augusti förra året och var sjuk i en månad efter det. Började om lite från noll, och bestämde mig då för att jag skulle under 33min på 10km nästa år. Dom som känner mig väl vet att om jag har bestämt mig för någonting så gör jag nästan allt för att lyckas. Att få revansch och ’’persa’’ med över 20 minuter på halvmaran och på ett år gå från 34:30 till 32:46 på 10 000m kändes helt otroligt. Tävlingarna är tillsammans med alla människor man fått chansen att lära känna fantastiska minnen. Vad mer kan man begära?

På halvlång sikt är målet inställt på att prestera bra på Berlin Halvmarathon. Under 72minuter vore riktigt kul. Då kanske det blir Stockholm Maraton i SM-klassen. Annars handla min framtidsutmaning om att träna kontinuerligt och att känna glädjen med att fortsätta träna på bra. IF Linnéa har ett bra träningsupplägg att följa och träna efter.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Det kändes som en självklarhet att gå med och få ta del av elitlöparens och motionärens olika sätt att träna och förhålla sig till löpning. Det är superinspirerande och matnyttig information att ta del av. Var helt underbart att komma hem efter ett distanspass och koppla av med tidningen i soffan.

Tack Markus! Grym utveckling, trots en festresa och sjukdom :) Ska ner till Berlin i vår och funderar på att hänga på dig – första 200m, haha. Lycka till i vinter! Vill Du precis som Markus ha inspiration i soffan mellan passen? Bli medlem: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Vill du ha ett presentkort laddar du ner det här:

https://springlfa.se/presentkort/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här