Dagens medlem..

0
138

Idag träffar vi en otroligt stark triathlet, nämligen Sveriges bästa i M40, Erik B:son Blomberg från AXA Sports Club

Erik på Ironman 2016

Erik gör mig ruskigt nyfiken, han avslutar Ironman med 3:03 på maran i Kalmar, galet. Vi måste veta mer

Vem är Erik Blomberg?

Jag är en 42-årig tvåbarnsfarsa med heltidsjobb som har min passion i träning och tävling och genom bra time management ser till att få in mycket rörelse i vardag och på helger. Även om jag satsat på triathlon de senaste två säsongerna så är jag en stark löpare i grunden och här ligger min största passion. Har gått från en normal löpkille (milen 40min, maran 3:30 och Lidingöloppet 2:30) till att ligga top100 på Göteborgsvarvet (1:16) och Lidingöloppet (1:58) och persa med 34 min på milen. Jag drivs av att kunna få kroppen att prestera bättre och bättre med smart och rätt träning. Ligger på en mycket hög mängd per vecka, men mycket är lågintensivt.

Berätta mer om din träning?

Jag har legat på upp mot 16 timmars total träningsmängd per vecka under året som ledde fram till min A-tävling (Ironman Kalmar). Cykelpendlar varje dag ToR till jobbet (20km) och får en bra bas där. Är noga med att cykla långsamt för att inte ta kraft och energi från kvalitetspasset. Kan lasta på så mycket mängd eftersom jag tränar så mycket alternativ träning (cykelpendling, cykel landsväg/trainer), sim (bassäng/öppet vatten), styrketräning och yoga.

Löpningen har nog legat runt 50-70 km/v i snitt. Kör tre hårda kvalitetspass per vecka, intervall resp snabbdistans och ett hårt långpass på helgen. All löpträning har syftat till att kunna springa så energisnålt och effektivt som möjligt i tilltänkt IM-marafart, vilket för mig var runt 4:30->4:15.  Det paradoxala är att jag tränat mindre hårt och mindre mängd löpning, men har ändå kört snabbare och starkare på alla löpdistanser

Hur har 2016 varit?

Det har varit min absolut bästa säsong någonsin. Lyckades med bedriften att vara bästa svensk i age group 40-44 år på Kalmar Ironman. Som bekant avslutas loppet med ett maraton och mina 3:03 är den 5:e snabbaste Ironmanlöpningen av alla svenskar 40 år och äldre någonsin. Jag sprang tidigare under året på 1.16 höga på Varvet, blev i höstas 92:a på Lidingöloppet med 1.58.

Du har gått med i Springklubben, varför? Vad tycker du om de första utgåvorna? 

Jag gick med i Spring eftersom det är en skön atmosfär och källa till ytterligare inspiration i träningen. Har hunnit få mitt första nummer som jag slukade direkt och tittar nu dagligen i brevlådan efter nästa nummer :-)

Tack Erik, Inspirerande att läsa om din träning. 3.03 på en mara i ett triathlon, wow!

Vill du också ha en ny källa till inspiration, bli medlem: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Och du – dags att fundera på julklappar? – Ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här; https://springlfa.se/presentkort/

OCH DU – Nu är det din tur att vara dagens medlem, maila mig på bg.nilensjo@springlfa.se

erik-2

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här