Dagens medlem…

0
158

Idag träffar vi en profil inom löpningen, en kille som gamla Spring gjorde ett reportage om, möt Göran Wallin från Helsingborg med 16 maraton på sitt CV.

Göran spurtar mot mål på Helsingborg marathon i år
Göran spurtar mot mål på Helsingborg marathon i år

Alla löpare har sin historia, sin bakgrund, vi har fått ta del av många – Göran eller Jojje som han kallar sig har verkligen en historia som går rakt in.

Vem är Göran Wallin?

Jag är gift med Cecilia och vi har två utflugna barn, dotter och son. I min ungdomstid var jag med om en svår trafikolycka där jag var på gränsen till hjärndöd och var medvetslös i 18 dagar. Blev multihandikappad. Fick göra en lång rehabilitering med att lära mig allt på nytt, gå, använda mina sönderkrossade armar, tala, skriva och läsa. Min första trots mot den professionella domänen inom sjukvården var att jag  lärde mig själv att springa.

Jag fick också en svår löpning mellan alla olika instanser i vårt samhälle. Klarat av allt det tuffa jobbet genom min glädje till livet och att kunna springa! Har efter min rehabilitering gjort många olika framsteg. Något är att ha klarat av att springa maraton efter maraton.

Livet driver mig just att få leva i nuet.  Ett bra sätt att hålla igång det är att träna löpning. Löpning tränar jag oftast själv men även med frun som i år har börjat springa igen. Det blir även några pass med äldste brorsan Björn, pensionerade brandmän, och med Friskis & Svettis. Utöver löpningen tränar jag gympa och styrka på Friskis & Svettis i Helsingborg.

Hur har året varit?

2016 har varit ett bra och roligt år för mig både med det ena och det andra. I Helsingborg på Idrottens Hus deltog jag i konstutställning ”Idrott är väl ingen konst”. Var där som utställare med min tavla Den meningssökande löparen. Det har i år kommit ut en film ”Jojje Wallin – Den meningssökande löparen” som bygger på min bok Jojje den meningssökande löparen (2014).  En film som jag medverkar i. Inspelad av Hamark Film. Min bok har även kommit ut som talbok. Sedan har jag föreläst på ganska många ställen, bl.a i Västerås och Lund i ämnet Upploppet – Jojje maratonlöparen – mot alla odds. En föreläsning där jag bl.a. tar upp om hur kroppen kan ses som ett alfabet. Att den kan bli skadad och hur den behöver vara i rörelse från första till sista bokstaven. Lyssnarna får följa mina första steg ur rullstolen till de första löpstegen och vidare mot de första sexton maratonloppen. Jag har också varit med som utställare med min bok, film och tavla på hjälpmedelsmässan Hjultorget i Stockholm. Sedan har jag haft nöjet att springa Stockholm och Helsingborg Marathon. Halvmaraton lopp både i Malmö och Halmstad. Givetvis sprang jag stadsloppet Springtime i Helsingborg också.

Vad händer framåt?

Nästa år blir speciellt för mig eftersom jag kommer att springa efterlängtade London Marathon. Så träning pågår för fullt inför den stora utmaningen. Jag kommer innan dess föreläsa i Helsingborg, Lund och Malmö. Löparäventyret fortsätts på så vis för mig med att springa olika lopp tillsammans med min bok, film, föreläsningar och sidan om det att måla tavlor med min pensel.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Jag har gått med i Springklubben just för att den fokuserar på löpning. Magasinen bjuder både på att läsa om löpare, lopp, tester av löparprodukter, profiler och mycket annat intressant material.

Tack Jojje, du inspirerar. Stort lycka till i satsningen mot London, du får sända in en tävlingsrapport efter loppet. Vill du också ha intressant läsning och inspiration, bli medlem: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Och du – dags att fundera på julklappar? – Ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här; https://springlfa.se/presentkort/

Göran i mål efter ännu ett maraton
Göran i mål efter ännu ett maraton

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här