Dagens Springmedlem…

1
37

Dagens utvalda Springmedlem är killen som springer långt, väldigt långt – Björn Suneson har både blivit medlem och svarat på mitt mail springande från kust till kust i USA.

Björn i USA 2016, passerar Wyoming
Björn i USA 2016, passerar Wyoming

I magasin Springs sista utgåva, innan magasinet lades i malpåse, presenterade vi Björn och hans förberedelser inför sitt femte coast to coast run i USA. Vi kunde läsa om kille som när han var 57 år sprang maran på 2:55, som har avverkat 67 olika maror sedan han började springa 1982 och som går på gym vare dag. Jag visste att Björn var över i USA och sprang, blev därför extra glad när jag såg att han faktiskt har koll på vad vi gör och har anmält sig till klubben.

Vem är Björn Suneson?

En 68-årig pensionerad ekonomireporter bosatt i Stockholm och som sysslat med långdistanslöpning på motionsnivå under snart 40 år. Jag ligger sedan 15 år på höga träningsmängder (10-15 mil/veckan). Älskar ”nyttolöpning”- jag uträttar alla mina ärenden på springande fot med en babyjogger och är väldigt förtjust att dra till skogs för att plocka blåbär och lingon. Hjärtat klappar också för äventyrslöpning.

Vad säger du om 2016 så här långt?

Just nu genomför jag mitt femte coast to coast i USA och hittills när det återstår knappt två veckor ser det ut att gå vägen. Jag springer utan följebil och sponsorer San Fransisco – Boston, snittar drygt fem mil per dag och hela löpet kommer att ta 92 dagar.

Vad är planerna för resten av 2016, ambitioner?

Ambitionen är att tillhöra de främsta i min åldersklass (M65) på maraton och halvmaraton. Har sprungit en mara i år (3.26 i Milano) men måste också få till en halvmara. Tyvärr blir man långsam efter ett coast to coast så det får bli någon tävling sent på året, gärna i Tyskland där jag gillar att tävla.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Jag tyckte om tidningen Spring- skulle jag själv ge ut en löpartidning hade den blivit ungefär som Spring. Vill stödja svensk långdistanslöpning och jag gillar folk som brinner för något och inte bara ser till pengarna.

 

Tack Björn för att du tog dig tid att svara och stort lycka till på din löpande resa över kontinenten. Vill du också stödja svensk långdistanslöpning och dessutom läsa ett magasin som är som om Björn Suneson skulle gjort det? Anmäl dig till Springklubben på http://spring.pren.nu/

Föregående artikelFörälskelse och otrohet
Nästa artikelBjörnstorp i topp i Wallanderloppet
SPRINGaren Namn: BG Nilensjö. Född: 1963. Bor: Helsingborg. Jobb: Driver Spring Kommunikation AB. Klubb: IS Göta, ordförande och tränare. Tränare: Egen. Meriter: EM guld två gånger i militär femkamp, hyfsat bra löpare för att vara mångkampare – 8:55 3000 m, 15:20 5000 m, 31:51 på 10000 m. Som veteran över 80 SM medaljer, ett antal skånska rekord och två svenska rekord i M50, 34:05 på 10 km landsväg och 16:36 5000 m inne + ett VM brons. Favoritsträcka: 3000. Personliga rekord: I M50, 9:28 på 3000 m, 5000 m 16:27, 10 km 34:05, halvmaraton 1:15:46. Vill med löpningen: Göra milen under 35 minuter, slå rekord och hålla mig i form. Ser fram emot: Nästa nummer av Magasin Spring.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här