Dagens Springmedlemmar…

0
164

Idag får ni två medlemmar, Frida Södermark och Elmina Saksi.

FRIDA

Alla långdistanslöpare vet förmodligen vem den energiska Frida är, ett otaligt antal framgångar som ultralöpare och huvudperson i en utgåva av Spring har gjort henne till en välkänd löparprofil. En färsk prestation var när hon i år segrade i Wings for life i Chile, dit hon kom efter segrat i Kalmar i fjol. Fridas anmälan till Springklubben kom minuten innan Elmina och jag visste att de var vänner, dvs varför inte ha två medlemmar på en och samma gång.

Vem är ni och hur känner ni varandra?

Mitt namn är Elmina Saksi, jag är hemkunskapslärare och driver även egna företaget Föräldrafitness. Frida Södermark, löpare med fokus på ultralöpning, dessutom inspirationsföreläsare i mitt egna företag, Löparäventyret.
Vi träffades på prispallen efter ett lopp i Söderköping för två år sedan och är sedan dess kompisar som springer ihop och numera även tävlar för samma klubb – Tjalve IF Norrköping.

Hur har årets startat och vad händer framåt?

Året har börjat med ett flertal tävlingar på olika distanser då vi båda gillar att delta i lokala lopp, även många olika lopp utomlands för Frida. Däribland en vinst i Wings for life i Chile samt ett väl genomfört lopp i Comrades i Sydafrika. I höst väntar Berlin marathon för Elmina och VM i Spanien på 100 km för Frida. Nu närmast springer vi båda SM 100 km i hemstaden Norrköping där Elmina ska springa 50 kilometrarna i motionsklassen. Inför detta tränade vi ihop senast i går morse längs Göta Kanal. Dessutom kommer Frida ordna en löparresa till Irak i oktober.

När vi träffades första gången berättade Elmina om en dröm hon haft – ett matmarathon förbi lokala gårdsproducenter ute på Vikbolandet utanför Norrköping. Detta blev verklighet förra året då VikboVändan gick av stapeln för första gången med Frida och Elmina som arrangörer. Ett lopp man kan välja att cykla eller springa och där njutningen är i fokus. Alla sinnen får sitt under en dag ute på landet i fina omgivningar och med energisupport bestående av lokala läckerheter. Den 6 augusti är det dags igen.
Anmälan och info: www.vikbovandan.se

Ni är med i Springklubben, varför?

Det är självklart om man gillar löpning som vi gör, man vill läsa om svensk löpning och inspireras av andra duktiga löpare. Det är fantastiskt att det finns möjligheten att ha ett svenskt magasin som bara fokuserar på vår sport. Vi håller tummarna för att det blir av.

Tack båda och lycka till med allt framåt, Frida kan ni följa på springlfa.se där hon bloggar. Vill du också inspireras av våra duktiga löpare måste du gå med i Springklubben, det är enda sättet att få tag på tidningen. Tveka inte utan in och anmäl dig på: http://spring.pren.nu/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här