Deltagarsuccé för ED Söderköpings Stadslopp

0
196

När ordinarie anmälan stängde på onsdagskvällen hade 815 deltagare anmält sig till premiären av ED Söderköpings Stadslopp den 19 juni.

Ett taggat gäng från ED Bygg. Daniel Larsson, Lotta Kalin, Fredrik Henning och Nathalie Bouqist ser fram emot de fem kilometerna i ED Söderköpings Stadslopp den 19 juni.

– En fantastisk siffra som överträffar våra förväntningar. Beroende på hur många som efteranmäler sig kan det bli cirka 1 000 anmälda deltagare, säger tävlingsledaren Mikael Grip.

I nuläget är cirka 150 barn anmälda till Ramunderstaden Lilla Brunnsparksloppet. Ett lopp som är 1,2 kilometer långt.

– Att alla barn kan delta helt gratis känns riktigt bra, poängterar Grip.

Huvudloppet handlar om fem kilometer på en kontrollmätt bansträckning, längs med centrala delar av Söderköping och kanalbanken..

– Den är extremt lättsprungen och det finns inga backar. Den som är ute efter att göra en bra tid på fem kilometer ska komma till Söderköping 19 juni. Vi har lite kaxigt gått ut med att det är en av världens flackaste femkilometersbanor och det står vi för, hälsar Mikael Grip.

David Nilsson gillar Östergötland och kommer till Söderköping den 19 juni för att vinna och göra en bra tid.

Startfältet består till största del av motionärer, men det finns också en del löpare som kommer att ha extra bråttom.

– På herrsidan kommer VM-löparen David Nilsson, Högby IF, som i slutet av maj satte banrekord när han vann OMT Finspångs Stadslopp. David har i år satt personligt rekord på 5 000 meter bana med 13.48. Kanske kommer också Adhanom Abrha, Eskilstuna Friidrott, som i september springer VM-maran i Doha. John Foitzik, Spårvägens FK, Andreas Jansson, Hässelby SK och Anton Rehn, Högby IF, är andra vassa namn. Dessutom finns det en del riktigt snabba lokala löpare som kanske inte har med tätstriden att göra, men som kan komma topp-tio. På damsidan finns VM-löparen Lisa Ring, Nocout.se, Förra årets stjärnskott Johanna Eriksson, Motala AIF, Cecilia Kleist, IK Akele samt Alva Olsson, IK Akele utmanar också om pallplatserna. Och vad kan Tjalves stjärnor Elmina Saksi och Frida Södermark göra?

Lisa Ring siktar på vinst i premiären av ED Söderköpings Stadslopp.

Spurtpriset efter 1,1 kilometer gör att det lär gå riktigt fort från början.

– Ja, det är en hel del löpare som inte tillhör elitskiktet som kommer att gå för spurtpriset, men det gäller att ladda på ordentligt och 1,1 kilometer är ändå ganska långt, så det blir riktigt spännande.

ED Söderköpings Stadslopp arrangeras av Skogspojkarnas OK.

Vad utmärker annars ED Söderköpings Stadslopp?

– Gemenskap, glädje och motion där vi satsar mycket på musik och happenings utmed banan. Brunnsparken blir en perfekt arena för den sommartallrik som delas ut till alla deltagare efter att de fått sin medalj runt halsen. Vädret ser också ut att bli riktigt bra.

Det går fortfarande bra att efteranmäla sig till ED Söderköpings Stadslopp:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här