En bra med regnig söndag i Borås

0
144

I veckan skrev vi om Rya Åsar Trail Run och lottade även ut en startplats till loppet. Det blev ett lopp i typisk hösttrail anda, regn men god stämning. På herrsidan segrade Oscar Claesson knappt före Linus Hultegård och i damklassen vann Johanna Gelfgren ganska ohotad med en minuts marginal till Karin Spjuth. Vi får här en liten rapport från vinnaren av startplatsen, Stefan Hedenfeldt.

När hösten infaller kommer alltid ett enormt sug efter att springa i skogen och gärna på stigar. Jag fick möjligheten att springa Rya åsar Trailrun genom en utlottning av en startplats av magasin Spring. Jag ska inte skryta med att jag har någon stor erfarenhet av att springa traillopp även om jag tycker mycket om att springa i skogen men hade nya skor och var verkligen sugen på att testa dem.

När vi kom fram till Borås så var vädret som sig bör, regn. Och det är klart att ska det vara lerigt på ett riktigt traillopp, vilket det verkligen var. Jag var lite väl ödmjuk och försiktig när jag ställde upp i starten och skulle valt en snabbare startgrupp, det blev en hel del omspringningar. Första biten var väldigt lättköpt, efter 3 km kom den beryktade ”jävulsbacken” och den var riktigt tuff. Inga incidenter där. Sedan var det mycket blandad löpning tycker jag både teknisk stig och lättlöpt skogsväg, mycket upp och ner. En rolig detalj med loppet som jag inte hört tidigare var att efter ca 10 km kom det en brutal nerförsbacke, tur att det fanns krafter kvar att hålla emot i den nerförslöpan. Sedan var det fin löpning hela vägen in mot mål. Rya åsar Trail Run föll mig verkligen i smaken, ett väldigt proffsigt arrangemang med duktiga och engagerade funktionärer. En helt fantastisk bana och inte minst ett riktigt skitväder som det ska vara på trail.

Tiden blev 1.08.33 och 99 plats av ca 350 fullföljande.

Stefan fotad av Anna Hedenfeldt

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här