0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter Enhörna Halvmaraton - växande "bonnalopp"

Enhörna Halvmaraton – växande "bonnalopp"

Lördagen 15 juni är det dags för Enhörna Halvmaraton. Vi har tagit pulsen på tävlingsledaren Henrik Kvarnlöt.

Starten för förra årets Jubileumslopp som till i år har bytt namn till Enhörna Halvmaraton.

Hur är läget inför andra upplagan av Enhörna Halvmaraton (före detta Jubileumsloppet)?
– Läget är toppen! Sommaren har kommit till Enhörna och allt står i vacker blom. Underbart att springa här just nu med alla dofter och den lugna lantliga miljön. Var själv ute på ett pass häromdagen som bara skulle bli 45 minuter och det slutade med att jag var ute det dubbla. Man ville liksom inte sluta springa, utan bara njuta av allt. Träning när den är som finast.
Det finns både halvmara och kvartsmara?
– Javisst. Skälet till det är att vi vill erbjuda en distans som de flesta klarar av oavsett tidigare träningsmängd. Sen är det en varvbana dör varje varv är 10,55 km så det var helt naturligt att erbjuda den distansen även om Halvmaran är huvudklassen.
Är det en tuff bansträckning, eller mer flack?
– Jag skulle säga att det är en medelsnabb bana. Första halvan är relativt snabb medan andra halvan bjuder på ett par lite småtuffa stigningar. I fjol (då loppet hette Jubileumsloppet iom att Enhörna firade 90 år som förening) sattes flera personbästan, vilket är ett bevis på att banan inte är jättetuff.
Henrik Kvarnlöt ser fram emot andra upplagan av Enhörna Halvmaraton.

Finns det några elitlöpare anmälda?
– Fjolårets segrare i dam (Kajsa Berg) samt herrklass (Mirza Nalic) är med i år igen. Sen lär det dyka upp fler nu när fler känner till att det finns en ny halvmara så nära Stockholm. I fjol var ju första året vi genomförde tävlingen och vi visste inte om det skulle bli en engångsföreteelse eller ett återkommande lopp. Responsen vi fick var att loppet var mycket lyckat så beslutet att köra i år igen var enkelt. Vi har dock lite otur att Ragnar Relay valt att lägga sitt tävlingsdatum samma helg, men vi vet ej om det kommer påverka deltagarantalet nämnvärt?
Vad får jag som motionär när jag väljer att springa Enhörna Halvmaraton?
– Som motionär får du en väldigt personlig tävling med en riktigt mysig inramning. Ifjol sa en av deltagarna ”Det här var riktigt fint. Ett klassiskt bonnalopp, precis som det var förr i tiden”. Det tyckte jag var en fin beskrivning.
Finns det några prispengar/prisbord?
 – Segrarna i halv- och kvartsmaran får välfyllda kylboxar med viltkött som jägare i Enhörna skänkt. Sedan har vi lite olika presentkort också såklart. Vi lottar ut två startplatser till Lidingöloppet samt presentkort från Sthlm Tapas som i år är vår huvudsponsor. Detta lottas ut bland samtliga löpare som ställer upp i loppet. I år har loppet även DM-status, vilket innebär att löpare som springer för föreningar i Södermanland som är knutna till förbundet är med och tävlar om DM-medaljer.
Förra året vann arrangörens Kajsa Berg damklassen i Enhörna Halvmaraton.

Hur många deltagare siktar ni på?
– Vi har redan fler anmälningar än vi hade i fjol och än är inte anmälan stängd. Så det blir fler än i fjol vilket är roligt. Det går bra att anmäla sig till ordinarie kostnad 250/200:- fram till 12 juni. Efter det gäller efteranmälan som är öppen fram till 30 minuter innan start (dvs.11:30).
Lycka till den 15 juni!
 – Tack så mycket. Väderprognosen visar i dagsläget på cirka 20 grader vilket vore fint.
Mer info och anmälan till Enhörna Halvmaraton:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,657FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

”Fint att få uppleva flytet några sekunder”

0
Nyligen var jag på Stockholms Stadion för reportage med långlöparraketen Carolina Wikström. Förnuftet sa en sak, men som vanligt kunde jag inte hålla mig...

Racerapport MLM Maraton

November drain

60 minuter glädje…

Träning på tv

- Annons-

PODCAST

X
X