Etiopiska segrar i Kraftprovet

  0
  61

  Det blev etiopiska segrar i både dam-och herrklasserna när 30:e upplagan av Kraftprovet i Trollhättan avgjordes på fredagen.

  temp_flash
  Kraftprovet i Trollhättan avgjordes på fredagen för 30:e gången.

  Okubamichael Fissehatsion, tävlandes för Tjalve i Norge, var steget före Mikael Ekvall i Strömstadmilen för några veckor sedan. Okbuamichael var då tvåa efter landsmannen och klubbkompisen Awet Nftalem, båda från Eritrea. I Trollhättan var inte Awet med, istället var det Ullevi FK:s etiopier Betesfa Ayele som vann med tiden 34.33 på den 11,6 kilometer långa banan.
  En imponerande segertid på en banan med många svängar och en hel del backar. Fissehatsion slutade tvåa med 34.56. Bästa svenska löpare och hemmalöpare blev Andreas Åhwall, Hässelby SK, med 37.14 på sjundeplats. Andreas är bördig från Trollhättan.
  I damklassen var det inget snack om saken. Gelan Yewbdar, även hon tävlanden för Ullevi FK och från Etiopien, vann med tiden 40 minuter blankt.

  kraftprovet_trollhattan
  VM-klara maratonlöparen Annelie Johansson, Hälle IF, gjorde tävlingscomeback efter en tids skadebekymmer och noterade 42.38 på andraplats. Trea slutade Cecilia Kleist, IK Akele, med 43.05.
  Kraftprovet i Trollhättan genomförs traditionsenligt i upptakten på Fallens dagar, som skapar en fantastisk feststämning i staden under tre dagar.
  En stor skara åskådare fanns som vanligt på plats när löparna passerar broar, slussar och kraftverk på sin väg mot målet där medaljen väntar.
  Kraftprovet drog cirka 2 000 anmälda deltagare.

  Resultaten från Kraftprovet:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här