Får vi ett nytt Europarekord i morgon?

0
43

I morgon ska Mo Farah ge sig på maran för andra gången. Första försöket 2014 var en plågsam historia där han inte var förberedd för 42195 meter och slet sig in i mål på den otroligt bra tiden, 2.08,21. Det har gått 4 år, Mo Farah har lagt bansatsningen på hyllan och fokuserar nu stenhårt på maran och just London Marathon i morgon.

Mo Farahs erfarenhet av London 2014 gav honom tre lärdomar:

  • Ha tålamod
  • Jag kommer bli trött för eller senare
  • Missa inte att plocka upp drickorna

Mo menar att mycket handlar om att hitta rätt tempo, även om det känns enkelt, ha tålamod, ödsla inte för mycket energi, tröttheten kommer. Och fyll på energi. Lärdomar som de flesta av oss som testat 42195 meter kan skriva under på.

Banrekordet i London är från 2016 då Kenyanen Eliud Kipchoge sprang på 2.03.05. Eliud är med även i år och är inställd på att vinna loppet för tredje gången. Det var Eliud som sprang maran på 2.00,25 på Monzabana och hans CV på sträckan är grym, seger på nio av tio försök.

Mo Farah har flera olika tider som är intressanta, dels PB för egen del – det borde gå med mer fokus, dels Sondre Moens nya Europarekord, 2.05.48   och sedan finns ett nationsrekord på 2.07.13 satt av Steve Jones.

Snacket innan loppet har även handlat om världsrekord, nu har dock väderprognosen med 24 graders värme fått det snacket att tonas ner lite. Stämmer prognosen får löparna springa det varmaste London Marathon någonsin.

Det blir en ruskigt spännande söndag, Mor Farah tror själv att han har kapaciteten att springa på 2.03-2.04 vilket även hans nya coach, Paula Radcliffs man Gary Lough understryker. Hur det går får vi veta i morgon… Spring gissar på 2.04,48 :)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här