Frankfurt Marathon -42 dagar

0
54
Minuten innan start Bålsta Stadslopp 10 km.

Man kan väl lugnt säga att det hade varit kul att stå på startlinjen i Köpenhamn idag men det får bli ett annat år. Ska dock bli väldigt kul att följa svenskarna som springer.

De senaste två veckorna har bjudit på lite blandat men framförallt saknar man ju sommaren.

Årets sista lopp i kort-kort?

Kul och bra med att få tävla lite på Bålsta Stadslopp som återigen levererade topptider, 31 av 40 herrar sprang under 40 min. För egen del var det trevligt att se att formen är god så nu är det bara köra på och hoppas man slipper sjukdom och skador.

Just skador balanserar jag nu med höger fot som jag skrivit om tidigare men den har känts lite bättre även om det inte är helt borta.

Har även börjat styrketräna lite hårdare två dagar i veckan även om det är bebisvikter så är det någorlunda tungt för mig. Basövningar med knäböj, marklyft, boxsteg osv. Kör på med det fram till kanske nån vecka innan Frankfurt för att slippa evt. seghet i benen. Får hoppas att det ger något.

Då jag enbart körde lite styrka en dag denna vecka (37) samt vilar idag så blir det nästan två vilodagar. Skulle kunna träna idag söndag men försöker vara lite klok och hålla i bromsen lite så jag kan få en bra start nästa vecka.

Annars kommer det rulla på fram till den 8:e oktober då det är dags för en halvmara på hemmaplan då vi arrangerar Bålsta halv/hel-maraton. Kom gärna och gör mig sällskap. Anmälan Bålsta Maraton och Halvmaraton 2022 (mittlopp.se)

Har även ”stora” klädproblem att lösa. Nu när kylan kommit märker jag direkt skillnad med stelhet i höfterna under längre pass. Planen var ju att springa i Soars tights men de är ju så sjukt tunna så är rädd att frysa. Ett alternativ är ju att springa med shorts över tightsen (för att fortfarande kunna nyttja fickorna) men det är inte något jag förespråkar rent visuellt om man säger så. Vanligt folk oroar sig för elräkningen men dom skulle bara förstå verkligheten med att ligga sömnlös för detta problem.

Nyckelpass denna period.

V. 36

6/9 Träningstävling med klubben i terräng ca 8 km. Bra ben jämna varv.

13,73 km totalt.

10/9 Tävling Bålsta Stadslopp. Sprang båda distanser 5+10 km. Nytt banpers på 5 km.

Harade en del på 10 km men till slut 36:27 i mål. Bra ben och dag.

26,61 km totalt.

Totalt 77,69 km/v.

V. 37

14/9 3×5 km 1 km jv @3:50, 3:50: 3:43. Inga guldben men ett pass som gjorde jobbet.

22,35 km totalt.

16/9 Långpass. Tanken var att lördagens tävling skulle slås ihop med långpass men tog det på fredagen istället. Planen var 35 km men då jag mest lunkade fick tiden avgöra längden och 2:37 tim räckte väl.

31,1 km totalt

17/9 Klubbmästerskap terräng 8 km. 29:03 men med sega ben från gårdagen.

16,48 km totalt.

Totalt 102,43 km/v

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här