Håkan och Göran tar över stafettbloggen

0
33

Håkan och Göran är två entusiaster som oavbrutet startar projekt och bollar idéer med varandra. Ibland så kör de självklart in i väggen men som två barnmuggar med tyngd i botten så står de upp i samma ögonblick. Du möter dem i stafettbloggen de kommande fem veckorna.

hakangoran

Göran och Håkan är tränare i friidrott för en grupp med utvecklingsstörning.

– Här kan vi råka ut på att under en träning så tvärstannar en man på runt 20 år, torkar sig i pannan och frågande undrar vad detta är. Han har aldrig fått lov att ta i så att han svettas.
När man nu efter tre år ser vilken utveckling gruppen genomgått, både när det gäller fysisk kapacitet, kroppskontroll och självförtroende så undrar man om det är samma personer idag som då.

Den glädje och förståelse för vad löpning egentligen innebär har för oss tränare varit ovärderlig och det är veckans bästa träningspass.

Vad fick er att bli tränare?
– Vi är oense om vem som kom med idén men vi är överens om platsen. I grönsaksdisken i affären kom vi att tala om att de funktionshindrade på gruppbostäderna hade så dålig kondition och koordination. Så gick vi från ord till handling och startade en träningsgrupp som nu omfattar 24 personer i åldern 20 till 72 år.

Vad fick er att börja springa?
Göran: – Håkan myntade en snygg definition på vad vi sysslar med: ”Liv i rörelse”.

Vad kommer man att få läsa om i bloggen?
– GLÄDJE!
Glädjen med löpning!
Glädjen att få lov att vara tränare för gruppen IKAPP
Glädjen att träffa de övriga löparna i Spring Åmål

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här