Dags för Kraftloppet i Finspång

0
35

Företagaren Stefan Fransson är som vanligt heltaggad när det gäller Kraftloppet på hans hemmaplan. Nu vill han vara snabbast av alla med ett mixedlag. På lördag hårdbevakar Springlfa.se stafettfesten i Finspång.

DSC_4309
Företagaren Stefan Fransson är själv en hängiven löpare. Foto: Mikael Grip

– Inget lag har förut varit snabbast av alla lag, inklusive herrlagen, med ett mixedlag. Det vore häftigt, säger Stefan efter några varv på Grosvads löparbanor.
Det är där start, mål och många av växlingarna kommer att ske i årets Kraftlopp som avgörs lördagen den 29 augusti.
Sedan 2010 har Stefans lag Franssons konsult slutat trea, etta, tvåa, etta och tvåa i herrklassen. Svåraste motståndet har kommit från IK Akele och lär göra så även i år. GoIF Tjalve och Finspångs AIK:s egna ungdomliga lag kommer också att vilja ha ett ord med i segerdiskussionen.
–  Jag kan ju inte vinna herrklassen i år, så det är kul om till exempel Tjalve kan ta hem segern. Mitt mål är att ha snabbaste laget totalt sett. Vårt lag siktar på en sluttid runt fyra timmar och tio minuter, berättar Stefan som är given lagledare och coach för sitt lag kommande lördag.

DSC_6789
André Rangelind, till höger, är ett starkt namn i Stefan Franssons lag. Arkivbild: Mikael Grip

I hans lag springer duktiga löpare som till exempel landslagstjejen i längdskidor Helene Söderlund, IFK Mora, och Lars Suther, även han IFK Mora, högklassig skidåkare med bland annat flera SM-silver i stafett på meritlistan. Andra starka namn är André Rangelind, IF Göta, och Conny Wass, Spring Åmål. Ett riktigt toppnamn är Jerker Lysell, som nyligen vann ett VM-brons i orientering.
– De sträckor vi eventuellt kommer tappa lite på får övriga lagkämpar ta igen, förklarar Stefan.
Den långa stafetten handlar om 72 kilometer, fördelade på tio sträckor runt om i Finspångs kommun.
–  Det är sträckor från 4,1 kilometer till 12,3 kilometer på varierande underlag, upplyser tävlingsledaren Anders Oskarsson, från arrangörsklubben Finspångs AIK.
Anders hyser stort hopp till det egna laget med namn som Johan Fagerberg, Joni Jaako, Adrian Granath och Andrea Svensson.
–  Snittåldern i Faiks lag är 19 år. Vinner vi inte i år så har vi framtiden för oss. Målsättningen är en pallplats, berättar Anders medan Stefan plågar sig uppför ”Mördarbacken” i direkt anslutning till Grosvad.

DSC_4321
Anders Oskarsson och Stefan Fransson ser fram emot ett spännande Kraftlopp. Foto: Mikael Grip

300 meter med hyggligt brant lutning lär locka fram mjölksyran hos en och annan löpare i början på den nionde sträckan.
–  Jovars. Det här är ingen lek, det blir riktigt bra och utslagsgivande, frustar Stefan Fransson och både ler och grimaserar på samma gång.
I Kraftloppet erbjuds förutom den långa stafetten, även en kortare stafett på sammanlagt 18 kilometer fördelat på fem sträckor, samt en barnstafett som är helt gratis inne på Grosvads idrottsområde. Det går fortfarande bra att anmäla sig till Kraftloppet.

Till Kraftloppets hemsida:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här