Häng på Andreas i helgen

0
1271

I nummer 5 2020 hade vi en artikel om Andreas Mathson, en engagerad löpare. I helgen springer han Stockholm Marathon, inte bara en gång utan flera gånger… detta för att uppmärksamma sin insamling On The Run tillsammans med @sverige_for_unhcr 

Andreas tar dessutom över magasin Springs instagramkonto, så följ med honom där.

Berätta om ditt äventyr:

När jag startar tidig på lördag morgon den 20 mars kommer du kunna följa mig “live” hela dagen längs med banan via en GPSlänk.

Via hashtagen #andreas_varvar_maran kommer det gå att följa mig på sociala kanaler och givetvis sänder jag live på @trainingmood

Självklart kommer jag också att skänka pengar till min egna insamling. För varje marathon jag passerar kommer jag att skänka 422kr.

Jag hoppas att du också vill vara med och stötta alla 80 miljoner människor som springer för att överleva, hälften av alla är barn.

Just nu är insamlingen upp i drygt 90 000kr… visst vore det fantastiskt om vi tillsammans kan nå över 100 000kr… 💙

BAKGRUND

Här kommer några rader om varför jag har startat insamlingen och lite bakgrund.

Jag har länge funderat på hur jag, med min löpning, kan bidra till något större. Därför startade jag On The Run, en egen välgörenhetsinsamling som via UNHCR FN:s flyktingorgan hjälper människor som har tvingats fly från krig, konflikt eller förföljelse. Jag bestämde mig snabbt för att mitt insamlingsmål skulle vara 42 195 kr, lika många kronor som meter i ett marathon.

Jag tror att viljan och drivkraften att vilja hjälpa andra utsatta människor bottnar i min egen livshistoria.  Jag föddes 1974 i Chile, redan som liten lämnades jag, svårt sjuk, in på det lokala sjukhuset i byn. Den som lämnade in mig kom aldrig tillbaka och det finns ingen information om mina föräldrar. Som tvååring blev jag adopterad till Sverige. Jag har under min uppväxt stundtals känt mig både övergiven och rotlös, en känsla som jag inte önskar att någon annan ska behöva uppleva. För mig känns det därför helt naturligt och självklart att stötta andra människor som lever under betydligt mycket svårare förhållanden, som flyr undan krig och konflikter, som tvingas lämna hus, nära och kära och till och med tvingas överge sina barn eller sina föräldrar.

Jag har ingen politisk agenda i mitt engagemang, för mig handlar det om ett grundläggande mänskligt beteende, viljan att hjälpa de över 80 miljoner människor, varav hälften av dom är barn, som befinner sig på flykt.

Så kortfattat. Behoven är enorma och varje krona gör skillnad. Jag springer för att jag vill men många människor springer för att överleva.

Läs mer och var med och stötta…

https://min.sverigeforunhcr.se/en/fundraisers/on-the-run

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här