Härlig löparfest i Sandbäckens Norrköpingsstafetten

1
199

Vilken löparfest det blev i premiären av Sandbäckens Norrköpingsstafetten.

Första upplagan av Sandbäckens Norrköpingsstafetten avgjordes i ett härligt löparväder. Foto: Magnus Andersson

– En helt fantastisk löparkväll och kul att arrangören satsat brett och inte tänkt för mycket på eliten, sa Archie Casteel, som ändå var den som var snabbast av alla i det segrande herrlaget Forest Runners -Team Finspång 4.

Sveriges mesta och bästa paralympier Jonas Jacobsson sköt iväg det historiska startskottet 18.30. 51 minuter och 15 sekunder senare var första laget i mål på de 4×4 kilometerna. Förutom Archie sprang Rasmus Elmelid, Henrik Jonsson och Andreas Davidsson i det vinnande herrlaget.

Rasmus Elmelid i det segrande herrlaget växlar till Henrik Jonsson. Foto: Magnus Andersson

Archie, som vanligtvis tävlar för Spårvägens FK, noterades för 12.35 på sin sträcka. Tvåa slutade Ärla IF/orientering med 52.47 och trea blev Enhörna IF med 58.15.

Även i damklassen segrade Forest Runners -Team Finspång 1 med tiden 61.27. I laget sprang Charlotte Schönbeck, Louise Nilsson, Elina Ek-Rundkvist och Lisa Bouvin.

– Ett kul lopp. Det är inte ofta man får chansen att springa en stafett på det här sättet, sa Charlotte som vunnit många SM-guld på 800-och 1 500 meter.

Nu står en annan karriär för dörren.

– Ha, ha. Ja, jag ska bara lära mig simma hyfsat först. Men jag vill satsa på triathlon. Jag hoppas jag är i form till nästa år, berättade Charlotte.

Snabbaste damlag i Sandbäckens Norrköpingsstafetten med Elina Ek-Rundkvist, Lisa Bouvin, Charlotte Schönbeck och Louise Nilsson. Foto: Magnus Andersson

Tvåa i damklassen slutade Nocout lag 2 med tiden 63.45 och trea blev Forest Runners – Team Finspång 2 med 70.39.

Mest lag var det i mixedklassen. Inte minst var det där många företag hade sina lag. De flesta lag och företag såg Sandbäckens Norrköpingsstafetten som en kväll för trevlig samvaro med picknick och grillning.

Jennie Hurkman, Jasko Jusufbegovic, Rasmus Ahlgren Abdula Jid Musse hade mest bråttom i mixedklassen. Foto: Magnus Andersson

Forest Runners – Team Finspång tog en trippel genom att vinna även i mixedklassen. Med tiden 58.01 var Rasmus Ahlgren, Jasko Jusufbegovic, Jennie Hurkmans och Abdula Jid Musse allra snabbast.

Speciellt stort var det förstås för Jasko som är en av de två löparna som pryder loppets logga (den andra är Frida Michold). Tvåa i mixedklassen var Tjalve IF Norrköping med 63.17 och trea Team Lund – OK Kolmården med 63.35. Team Lund bestod av ett rent familjelag med pappa Peter, mamma Veronica och barnen Linnea och Annie.

Familjen Lund gjorde en stark insats i Sandbäckens Norrköpingsstafetten och slutade trea i mixedklassen. På bilden är mamma Veronica (175) på språng in på upploppet. Foto: Magnus Andersson

Arrangören hade tur med vädret och många av de cirka 800 deltagarna stannade kvar länge i den härliga försommarvärmen i Folkparken.

– Det här var verkligen kanon! Jag och många med mig hoppas ni fortsätter även nästa år, tyckte av alla glada deltagare.

Fullt pepp i loppets enda uppförsbacke, 400 meter från mål/växling. Foto: Magnus Andersson

Självklart blir det så! Sandbäckens Norrköpingsstafetten är här för att stanna.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här