Het duell i Lidingöloppet när Sylvia vann igen

  0
  104

  Samrawit Mengsteab, Hälle IF, och flerfaldiga vinnaren Sylvia Medugu, från Danmark, hade en tuff kamp om segern i Lidingöloppets tremil.

  I uppförsbacken vid Grönsta gärde, med cirka en mil kvar till mål, var Samrawit Memgsteab några sekunder före Sylvia Medugu. Foto: Mikael Grip

  De två följdes åt under stora delar av loppet. Första milen passerade Samrawit och Sylvia på 37.22 och 37.23. I Abborrbacken efter 25 kilometer skiljde också bara en sekund mellan de två. Men i Karins backe med cirka två kilometer kvar lyckades Sylvia få en lucka som Samrawit inte kunde ta igen.

  – Jag försökte och kom ikapp lite, men sedan drog hon ifrån igen, sa Samrawit i solskenet i målområdet.

  Sylvia Medugu vann återigen Lidingöloppets tremil. Foto: Mikael Grip

  Sylvia vann med tiden 1.54.57 mot 1.55.22 för Samrawit.

  – Det var inte min bästa tid i Lidingöloppet idag, men jag är nöjd med segern. Det var det som var viktigast idag, sammanfattade Sylvia.

  Samrawit var inte helt belåten med att komma tvåa.

  – Nej, visst ville jag vinna. Men jag gjorde allt jag kunde. Nu ser jag fram emot terrängsäsongen, sa hon.

  En löpare till klarade den magiska tvåtimmarsgränsen bland damerna. Leoine Balter, FK Studenterna, tog hem tredjeplatsen med 1.58.42.

  – Jag har bott här på Lidingö, bara 500 meter härifrån. Så jag har tränat mycket i Lidingöterrängen, berättade Leoine, som är från Nederländerna.

  Leoine Balter avslutade loppet starkt och avancerade upp till tredjeplats. Foto: Mikael Grip

  Tanken för Leoine, som tävlar i Amsterdam Marathon den 16 oktober var att genomföra Lidingöloppet på 90 procent av maxkapaciteten.

  – Det var därför jag tog det lite lugnt de första 15 kilometerna och ökade farten under andra halvan, då jag avancerade i resultatlistan, sa hon.

  Leoine har 2.36,53 som personligt rekord på maraton.

  – Det siktar jag på att förbättra i Amsterdam. Jag har bott där också och kan banan som är platt. Problemet där kan vara vinden.

  Även damerna sprang ett 15-kilometerslopp på lördagen. Där segrade norskan Kristine Eikrem Engeset med 55.12. Tvåa slutade Lovisa Modig, Torsby Löparklubb, med 56.53 och trea blev Lisa Havell, Spårvägens FK, med 57.04.

  Resultat, 30 K, Lidingöloppet kvinnor: 

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här