Höstens stora tävling öppen för alla

0
959

Helgen den 23 och 24 oktober är det dags för SM i terränglöpning. I år är det IS Göta i Helsingborg och Höganäs Friidrott som är arrangörer och mästerskapet genomförs på Höganäs flygfält. Helt nytt i samband med ett SM i terränglöpning är att det även erbjuds en öppen klass på fredagen.

SM i terränglöpning har genomförts sedan 1907 och sakta men säkert utvecklats till att nu vara den största SM festen inom svensk friidrott. Första året var det 6 km terräng för bara män, mästerskapet ägde rum i Eskilstuna. Nu 114 år senare är det lång och kort sträcka för både män och kvinnor, vi träffar alltså både medeldistanslöpare och långlöpare. Det är ungdomsklasser från 15 år och upp till 22 år och det är sedan från början av 1980 talet även veteran SM, dvs löpare från 35 år upp till cirka 90 år. Alla är samlade under helgen. I år tar vi det ett steg till, vi bjuder in löpare som inte är anslutna till en friidrottsförening, ett så kallat motionslopp. Motionsloppet går på fredagen och det kommer finnas först ett barnlopp med fritt deltagande och sedan en manlig och kvinnlig 4 km tävling och en manlig och en kvinnlig 8 km tävling.

Ambitionen är även att ha en föreläsning på fredagen, det styrs lite av hur pandemin utvecklas, men vi vill göra SM helgen till manifestation för löpningen som aktivitet för ett sunt och friskt samhälle.

Alla löpare får vid målgången en stor flaska must från Kullamust och en banan från Dole, de som tävlar i SM klasserna får dessutom ett minne från Höganäs, ett saltglaserat saltkar, signerat mästerdrejare Anders Johansson. Värdet på saltkaret är cirka 200:-

Det kommer bli invigning av landshövdingen och det kommer bli flyguppvisning av Höganäs Flygklubb. Med andra ord, boka in helgen den 22 till 24 oktober i Höganäs.

Information hittar ni här:

Motionsloppet som vi kallar för SM löpet här:

Välkomna!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här