Ida-Maria i en klass för sig i OMT Finspångs Stadslopp

0
303

Ida-Maria Nicklasson vann en överlägsen seger i 2018 års OMT Finspångs Stadslopp.

Ida-Maria Nicklasson vann OMT Finspångs Stadslopp i överlägsen stil. Foto: Magnus Andersson

Premiäråret, 2016, slutade hon på tredjeplats med tiden 26.00 på de lite drygt sju kilometerna. 2017 blev det en andraplats med 24.48 och nu seger med 25.01.

– Jag är nöjd med segern, men inte med tiden, sa Ida-Maria från scenen när hon intervjuades av suveräna speakern Jessica Falkman.

I lördags vann Ida-Maria ett brons i SM-klassen i halvmaraton i GöteborgsVarvet.

– Jag kommer att köra även Stockholm Marathon, avslöjade hon.

Ida-Maria har tidigare tävlat för Finspångs AIK, men bytte till den här säsongen till Hässelby SK. Hon fick ändå rejäla hyllningar av publiken utmed banan när hon vann en solklar seger med över 1,5 minuts marginal till tvåan.

Frida Michold slutade på andraplats. Foto: Josefine Loftenius

Tvåa slutade Frida Michold, Forest Runners Team Finspång med 26.40. Trea blev Eleonora Olsmats, Forest Runners Team Finspång, med 26.43. Fjärdeplatsen gick till Victoria Esping, Finspångs kommun, med 27.06 som var en sekund före femteplacerade Liduina Van Sitteren, Örebro AIK. Åsa Höög, Kumla IF, slutade sexa med 27.33.

OMT Finspångs Stadslopp har ett unikt välgörenhetsarbete där konstnären Marie Åkerlund skänker en tavla till arrangören som privatpersoner och företag får lägga bud på. Kai Franck och hans företag Adler Management la högsta budet 22 000 kronor som oavkortat går till Locker Room Talk och deras arbete att förändra attityder i omklädningsrummen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här