Intervju med Daniel Giray från Apollo.

0
174

Måndag, slutet av mars och snön öser ner utanför fönstret när detta skrivs.   Våren som gjorde en snabbvisit i torsdags med +10 grader och sol har återigen fått en smocka i ansiktet. Undertecknad och vad jag gissar stora delar av löparsverige knyter händerna i fickorna och deppar lite. 

Jag vill skrika Ge mig värme, splitshorts och linne!

Istället kommer här en intervju med Apollos sportchef som förhoppningsvis kan få er att drömma er bort. Obs! Detta är på inget sätt någon betald intervju utan endast lite frågor från en nyfiken och resesugen löpare.

Daniel Giray. Foto från Apollo.

Hej Daniel !

Du jobbar som Sportchef för Apollos träningshotell, berätta lite vad det innebär utan att blir en reklamtext för ert bolag 😄.

Vi är en organisation som både säljer paketresor och driver sporthotell för människor som söker en aktiv och hälsosam livsstil. Jag är delaktig i att skapa och driva hotellmiljöer där både vuxna och barn kan träna, semestra, utvecklas och ha kul samtidigt som de tränar och kopplar av. Jag tror att våra gästers hälsa och välbefinnande är av största vikt, och därför strävar vi alltid efter att ge dem den bästa möjliga upplevelsen. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra gäster en träningsprodukt som de kan njuta av som en del av sin semester eller som en del av ett träningsläger. Jag ser det som en stor förmån att kunna bidra till våra gästers lycka och hälsa genom att ge dem möjlighet att fokusera på egentid och fritid. Ensam eller i grupp.

Hur kommer det sig att du kommit in på den karriären, tillfälligheter eller ett mål du jobbat mot?

Jag har alltid velat jobba med sport, träning, resor eller musik. Det blev resor och träning efter att blivit erbjuden en tjänst att sätta ett sporthotell på kartan i Norden (Playitas)

Hur ser det ut med din egen träning, vad är favoritträningsformen?

Jag är som i musiken, genreöverskridande. Vurmar för uthållighet och kondition, gillar att ta ut mig och svettas som en gris. Jag springer (hellst trail), cyklar landsväg, gravel och MTB (helst stigcykel), kör swimrun, gymmar, kör crossfit, paddlar kajak, SUP. Vintertid åker jag både utför och på längden. Gillar rörelse i de flesta former men dans går bort.

 Vi är ju kanske lite partiska men vart tycker du löputbudet är bäst hos era hotell?

Porto Myrina – powered by Playitas på Limnos är kul. Grusvägar, en löpbana någon km från hotellet, långa fridfulla asfaltsvägar, labyrinter i stan att springa vilse i och lagom med vovvar. På vintern är ju alltid Playitas ett säkert kort med varierad terräng och närhet till bana.

Träningshotell är ju något som synts mer och mer sista åren, är det en rätt iakttagelse och i så fall hur kommer det sig?

Vi var en stor del av att bygga efterfrågan på denna typ av resor. Det fans några små aktörer när vi gick in med Playitas Resort 2009 och öppnade upp 500 rum. Redan år 3 hade vi 60 000 gäster och succen var ett  faktum. Vi började leta partners för att bygga fler hotell och vill väl säga vi lyckats räätt bra att nu etablerat 6 hotell under varumärket Playitas, på Kanarieöarna, Grekland och Egypten.

Själv älskar man ju att träna på semestern men rent generellt, vill ”Svensson” det eller är fortfarande sol, bad och överintag kalorier som är grunden för de flesta resorna?

Min bild är att folk värdesätter kvalitativ aktivitet.. 10% av Apollos resor går till ett sporthotell idag. På flera av våra andra koncepthotell erbjuder vi träning av olika slag och intresset för att göra saker, träna, vara med om ett äventyr, hitta på saker tillsammans som engagerar alla i familjen ökar för varje år.

SUP och padel är något som man sett mer och mer erbjudas sista åren på flera hotell, vad gissar du är nästa Big Thing för träning?

Aktivititet, ha kul och mindre krav kommer öka. Att vara del av en community är på inget sätt nytt men träna i grupp, umgås med likasinnade och leva ut sina drömmar kommer öka. Egentid och fritid. Att prova nya saker i all ära men det som trendar hemma kommer också var det som våra gäster vill ha på våra hotell. Uteträning kommer fortsätta växa, och där är ju medelhavet, Kanarieöarna och Nordafrika oslagbara.

Till sist då, tuffa ekonomiska tider nu men om man som löparnörd och träningsintresserad vill åka till ett träningshotell i bra prisklass vad rekommenderar du?

Alla våra sporthotell är prisvärda. Du paketerar din vecka själv och reser när det passar dig. Våra sportprogram levereras varje vecka hela året och alltid med hög nivå och bra tränare.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här