Intervju med Hanna Lindholm inför Boston Marathon

0
216

Hej Hanna!

Du har precis anlänt till Boston inför måndagens maraton, känns benen som du önskar?

Ja faktiskt bättre än jag förväntat mig. Har ju precis avverkat två 18-milaveckor tätt inpå loppet men nu känner jag att benen börjar piggna till.

Efter Nedbank 50 k tidigare i år blev du sjuk, har du hunnit kommit tillbaka 100% sen dess?

Jag är tillbaka tillräckligt för att ta mig an en mara, men har ju missat 3 veckors träning p.g.a. en ganska seg infektion så är ju såklart inte i årets bästa form än. Men med tanke på i hur många olika skick jag varit inför andra lopp så finns det ingen anledning att vara nojig eftersom jag är frisk, skadefri och väldigt tävlingssugen😊.

Lindholm, Hanna arkivbild Deca text&bild

Boston Marathon är ju ett drömlopp för många, vad har du själv för förväntningar om man bortser från tider mm?

Boston har varit på min bucket list länge. Jag tror jag kommer gilla att springa point to point och förväntar mig en helt galen publik och ett riktigt häftigt race.

Konkurrensen är ju såklart stenhård då detta är ett lopp många vill vinna. Hur tror du står dig mot de övriga?

Det har skrivits en del om årets kvinnliga startfält i Boston som det bästa någonsin alla kategorier så det blir helt klart tuffare än VM. Jag har 33:e bästa tid på pappret och har hittills inte hört om några avhopp men jag tycker det är svinkul att springa mot (och med) världens bästa löpare. Varje placering jag plockar blir en vinst. Även mastersklassen är helt sjukt bra, jag vann ju i New York, men nu heter mina konkurrenter Edna Kiplagat och Sara Hall. Så jag får vara nöjd om jag tar 3:e platsen, för det är ju en del prispengar även i mastersklassen i Boston.

Banan är ju speciell med mycket utför i början och även mycket uppför senare i loppet. Har du nån speciell taktik uttänkt och har du gjort någon extra speciell träning för just detta lopp?

Tanken var ju att springa en del pass på liknande vägar. Men eftersom jag startade upp hårdare än man normalt gör efter sjukdom så blev jag givetvis seg i benen direkt och fick hålla mig borta från backarna. Det var även riktigt dåligt väder i Stockholm så jag har varit tvungen att köra mycket löpband, men jag tror inte det kommer vara avgörande. Jag brukar inte träna speciellt för Lidingöloppet heller och det går bra ändå. Jag kommer försöka att hålla igen lite i början, men tror ändå att man får räkna med att första halvan kommer gå snabbare och så beror det ju även lite på hur de andra springer samt hur vädret blir.

Vädret kan ju vara precis vad som helst, hur ser prognosen ut just nu och vad önskar du helst själv?

Just nu säger prognosen 10 grader regn och motvind men häromdan var det medvind. Temperaturen svänger rejält, var 27 grader när jag landade idag. För egen del önskar jag regn, rusk, blåst och jättekallt som när Desiree Linden vann 2018, det tror jag är till min fördel. Men för loppets skull önskar jag sol och en jäkla medvind haha.

Du springer ju numera för Puma, vilken modell kommer du ha på fötterna på loppet?

Jag kommer springa i Fast-R Nitro Elite.

Spring önskar Hanna stort lycka till och förhoppningsvis får vi se Hanna långt fram i loppet på måndag.

 

Föregående artikelWOW!!
Nästa artikelÅrets förening!
Gubblubb Namn: Mikael Tisjö Född: 1981 Bor: Bålsta Klubb: Nordic Strides/Umara Sports Club Tränare: Egen Meriter: Vunnit Tour of Flanders (retroversionen) Personliga rekord: 1500 m 4:31,31 (inne), 3000 m 9:32,93 (inne), 5000 m 16:32 10000 m 34:09,82, 21,1 km 1:15:30, 42,2 2:40:54 Favoritsträcka: Maraton. Roligaste löparminne: Dubai halvmarathon, galen stad och lyxigaste inramningen. Vill med löpningen: Slå mitt bästa jag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här